Ziua a 18-a din 30 de zile de rugăciune: Musulmanii Șiiți din Irak

În cea de-a zecea zi a primei luni din calendarul Islamic, musulmanii șiiți comemorează moartea uneia dintre cele mai respectate personalități pentru ei, nepotul profetului Mohammed. Hussein a fost masacrat împreună cu tribul său în orașul Karbala din Irak. În fiecare an, musulmanii șiiți iau cu asalt străzile orașelor şi îşi provoacă lovituri puternice, rememorând astfel suferința poporului lor. Se poate spune ca musulmanii șiiți sunt într-o constantă stare de doliu deoarece această teologie a suferinței vine din adâncul culturii lor religioase.

Musulmanii șiiți se roagă prosternați, la fel ca și musulmanii sunniți, doar ei obișnuiesc şi să își așeze frunțile pe o tabletă din lut numită turbah. Aceasta este făcută din pământ provenit din orașul Karbala, locul unde Hussein și familia lui au fost masacrați. Turbah, la fel ca și urma pe care o lasă pe frunțile musulmanilor șiiți, servesc ca semn al onoarei și al rememorării suferinței strămoșilor lor.

Peste jumătate din populația Republicii Irak este formată din musulmani șiiți. Pe măsură ce populația creștină în Irak continuă să scadă, rămân doar o mână de biserici în întreaga țară. Cu şanse atât de mici de a întâlni un ucenic al lui Isus, cum vor putea musulmanii șiiți să audă despre Acela care va rupe lanțurile suferinței lor? Cine le va spune că Hristos a suferit pentru ei și că există speranță?

NE RUGĂM

Ne rugăm ca mai mulți lucrători care să răspundă chemării de a merge la musulmanii șiiți din Irak și ca urmașii lui Isus care locuiesc în Irak să fie o mărturie puternică.

Ne rugăm pentru libertatea irakienilor de a trăi în pace fiind ucenici ai lui Isus în națiunea lor. Ne rugăm ca biserica locală din Irak să rămână o lumină în întunericul deșerturilor

din Irak.

Sursa:

https://www.stiricrestine.ro/2018/05/31/ziua-a-18-a-din-30-de-zile-de-rugaciune-musulmanii-siiti-din-irak/?utm_source=feedburner&utm_medium=feed&utm_campaign=Feed%3A+StiriCrestine+%28STIRI+CRESTINE%29

Acest articol a fost publicat în Uncategorized. Salvează legătura permanentă.

Un răspuns la Ziua a 18-a din 30 de zile de rugăciune: Musulmanii Șiiți din Irak

  1. Pingback: Ziua a 18-a din 30 de zile de rugăciune: Musulmanii Șiiți din Irak — Ciprian Barsan – Si ce ar folosi unui om sa castige toata lumea, daca si-ar pierde sufletul?

Comentariile sunt închise.