10 lucruri pe care le putem învăța de la Nabeel Qureshi despre Islam

Săptămâna trecută citeam autobiografia apologetului Nabeel Qureshi, “Căutându-l pe Alah, L-am găsit pe Isus”, când am verificat Facebook-ul și am aflat teribila veste că a fost diagnosticat cu cancer la stomac în fază avansată, cu prognoză nepromițătoare. El le cere creștinilor să se roage și să postească pentru vindecarea sa, scrie Heather Thomlinson pe Christian Today.
Nabeel este un musulman convertit la creștinism, acum fiind un misionar eficient și în același timp o sursă de inspirație. După cum declară el: pe măsură ce ne rugăm pentru el, să și învățăm de la el. Putem învăța multe din mărturia lui. Mai jos sunt câteva învățături prețioase pe care le-am extras din cartea lui, despre care spun că este esențial să fie citită de către orice creștin:
1. Convertirea include o schimbare radicală în cultură, viziunea asupra lumii și identitate
Islamul este filtrul prin care Nabeel a înțeles lumea, a evaluat adevărul și s-a umplut de respect și mândrie pentru Mahomed. Dubiile au început să apară după multiple discuții ce sprijineau exactitatea Bibliei și raționalitatea credinței creștine. Aceasta l-a determinat să se întrebe dacă Coranul este adevărat, și dacă ce știa el despre Mahomed este adevărat.
2. Islamicii își învață adepții despre creștinism într-un fel în care creștinii nu sunt învățați despre islam
Lui Nabeel i-au fost spuse foarte multe lucruri despre creștinism. Necredința în divinitatea lui Isus și în Trinitate este “țesută” în doctrina islamică. Nabeel a crezut că Isus nu a murit pe cruce și că Biblia a fost schimbată (deși credea alte versete din Biblie despre care i s-a spus că susțin islamul). Când creștinii îi vorbeau de credință – ceea ce se întâmpla rar – ei nu avea informațiile necesare pentru a-l face să-și pun întrebări cu privire la ideile sale, până când l-a întâlnit pe David Wood și un apologet senior la universitate.
Chiar dacă a fost învățat să adopte o poziție critică față de creștinism, el nu a văzut niciodată aceeași poziție adoptată față de islam.
3. Sunt mai multe diferențe între creștinism și islam decât doctrina și credința
De exemplu, creștinii se concentrează pe înțelesul Bibliei, dar musulmanii văd cuvintele Coranului ca sfinte în sine. Așadar, recitarea Coranului este un act de pioșenie, chiar dacă persoana nu înțelege ce recită. De asemenea, musulmanii nu se așteaptă ca Dumnezeu să le vorbească, altfel decât prin vise. În cele din urmă, în perioada în care Nabeel ivestiga pe larg argumentele raționale pentru creștinism și islam, acceptândul pe cel dintâi, a avut trei vise și o vedenie ce i-au dat siguranță.
4. Părerea unui musulman despre creștini poate fi negativă
Musulmanii din Est au fost adesea învățați că creștinii din Vest sunt promiscui în ce ține de religie – că ei n-ar face distincția pe care ei o fac de obicei între comportamentul creștinilor practicanți, cel al creștinilor culturali și al celor ce nu sunt creștini deloc. El a zis că prima dată când a văzut pe cineva citind Biblia în timpul liber a fost când a împărțit camera cu David.

Citiți mai mult accesând:

http://www.stiricrestine.ro/2016/09/17/10-lucruri-pe-care-le-putem-invata-de-la-nabeel-qureshi-despre-islam/

Acest articol a fost publicat în MIJLOCIRE. Salvează legătura permanentă.