PREA SUPĂRAT CA SĂ MAI MERG LA BISERICĂ

Nu de puține ori, oamenii renunță la biserică motivați de supărare… Da, vă veți mira, dar se întâmplă că unii sunt supărați pe Dumnezeu, fie că nu le-a ascultat rugăciunea și că nu le-a dat ceea ce și-ar fi dorit, fie că au fost lăsați să treacă prin necazuri mari, la care nu se așteptau. În supărarea lor spun că nu mai vor să aibă de a face nici cu Dumnezeu și nici cu Biserica Lui, și asta deoarece sunt oameni care mânați de un spirit de religiozitate, cred că Dumnezeu le datorează ceva.

Supărarea este parte din trăirile noastre și este justificată în anumite situații. Dar supărarea îndreptată împotriva lui Dumnezeu indică o neînțelegere clară a raportului dintre El și noi.

Mulți oameni astăzi sunt victime ale unei învățături șchioape despre Dumnezeu și felul în care El se raportează la oameni. Prea adesea ne este prezentat un Dumnezeu care se târguiește cu omul, care stă uitat la ușile celor ce nu vor să-I deschidă cu nici un preț.

Bieții oameni! Sigur că necazurile lor sunt mari, sigur că dezamăgirile lor sunt mari, dar din nefericire uită că ei sunt numai oameni, iar Dumnezeu este Dumnezeu. Ei nu pot nicidecum să înțeleagă pe deplin planurile unui Dumnezeu suveran, care conduce toate lucrurile spre binele final al celor ce-l iubesc pe Domnul.

Isaia 55:8-9 – „Căci gândurile Mele nu sunt gândurile voastre și căile voastre nu sunt căile Mele”, zice Domnul. „Ci, cât sunt de sus cerurile față de pământ, atât sunt de sus căile Mele față de căile voastre și gândurile Mele față de gândurile voastre.

Din nefericire, acești oameni uită că nu ei sunt miezul a toate, ci Dumnezeu e cel din care și pentru care sunt toate lucrurile.

Soția lui Iov rămâne pe paginile Scripturii ca un exemplu negativ, o femeie care s-a bucurat multă vreme de binecuvântările lui Dumnezeu, dar în contrast cu soțul ei, atunci când s-a întâlnit cu necazul, s-a supărat pe Dumnezeu și chiar pe credincioșia lui Iov față de El. Supărare pe Dumnezeu și pe cei ce se închină lui Dumnezeu.☹️

Există dar, o categorie de oameni, care mânați de supărare nu mai vor să vină la biserică.
Cine credeți că pierde?

Filip Nelu

Acest articol a fost publicat în Uncategorized și etichetat cu , , , , , , , , , , . Salvează legătura permanentă.