Rugăciune pentru Misiune

Grupuri etnice neatinse cu Evanghelia

Conform Joshua Project, din cele 17.431 de grupuri etnice existente, 7.399 sunt încă neatinse cu Evanghelia (3,28 miliarde de oameni).

Viziunea APME este de asista Biserica în împlinirea Marii Trimiteri. Ne dorim ca Evanghelia să ajungă până la marginile pământului și în mod special la aceste grupuri, în generația noastră. De aceea vă provocăm să vă rugați acum pentru grupul etnic prezentat mai jos și dacă Domnul vă pune pe inimă chiar să îl adoptați și să vă rugați constant pentru acest grup.

Grupul etnic: Chhetri
Țara: Nepal
Populație la nivel mondial: 4.521.200
Biblia: tradusă
Religia principală: hinduism
Stare: neevanghelizați
Aderență creștină: 0,14%
Evanghelici: necunoscut

Nepalezi Chhetri sunt grupul etnic majoritar în Nepal. Ei sunt cunoscuți pentru veselia, umorul, ingeniozitatea și încredere în sine. Deși majoritatea sunt hinduși, mulți sunt budiști sau musulmani și toți păstrează credințe animiste tradiționale. Ei cred în zei locali, spiriduși și spirite. De asemenea, cred că demoni și stafii bântuiesc intersecțiile și râurile. Capitala Nepalului, Kathmandu, are mai multe temple, case și idoli decât oameni. Botezul este considerat dovada ultimă a convertirii la creștinism și persoana care botează poate să primească 6 ani de închisoare.

Dumnezeu să-i încurajeze și să-i întărească pe nepalezii care au devenit creștini și să-i ajute să fie sare și lumină în mijlocul poporului lor. Să cerem Domnului să dărâme orice întărituri și să deschidă ușile pentru Evanghelie.

Acest articol a fost publicat în Uncategorized. Pune un semn de carte cu legătura permanentă.