Femeie din Marea Britanie arestată pentru vina de a se fi rugat în tăcere în timp ce se plimba afară

O bunică care a fost arestată în Marea Britanie pentru că se ruga în tăcere în timp ce se plimbaîn apropierea unei clinici de avorturi, încă așteaptă procesul la un an de la momentul arestului.

Potrivit ONG-ului care apără drepturile creștinilorîn justiție, Alliance Defending Freedom UK, Rosa Lalor a ieșit din locuința ei din Liverpool în data de 24 februarie 2021, pentru a se bucura de o plimbare în aer liber. Activitatea era permisă în timpul pandemiei COVID-19 ca formă de exercițiu.

În acea zi ea a trecut și pe lângă o clinică de avorturi și s-a rugat în tăcere. Lalor purta o mască pe față și păstra distanță față de ceilalți.

Un ofițer de poliție a oprit-o pe femeia de 76 de ani și a întrebat-o de ce se afla în aer liber. Când aceasta a spus că „se plimba și se ruga”, ofițerul i-ar fi spus că nu avea o „scuză rezonabilă” pentru a fi afară și a acuzat-o că protestează.

„Nu m-am gândit niciodată că într-o țară democratică precum Marea Britanie voi fi arestată pentru o simplă și solitară plimbare de rugăciune. Când mă plimbam în aer liber, mă rugam în intimitatea propriei mele minți. Ce fel de societate mai suntem noi, când oamenii pot fi arestați doar pentru că și-au manifestat pașnic credința în public?.”

https://www.stiricrestine.ro/2022/05/20/femeie-din-marea-britanie-arestata-pentru-vina-de-a-se-fi-rugat-in-tacere-in-timp-ce-se-plimba-afara/

Acest articol a fost publicat în Uncategorized. Salvează legătura permanentă.