Ziua a 3-a: Ismailiții

Ismailiții sunt o sectă din islamul șiit care urmează un imam (lider spiritual) care se presupune că este descendentul lui Ali, vărul și ginerele profetului Mahomed. Ei cred că acești imami ereditari oferă îndrumări morale și spirituale comunității lor.

În secolul al VII-lea a existat un dezacord între șiiți cu privire la succesorul corect. Ismailiții s-au format pentru a urma conducerea liniei ereditare care este condusă în prezent de către Aga Khan IV.

Există 15 milioane de ismailiți care trăiesc în principal în Asia Centrală și de Sud, Africa, Orientul Mijlociu, Europa, America de Nord și Australia. Ei prețuiesc foarte mult educația și cred că este de dorit căutarea cunoașterii pentru că este benefică pentru sine și societate. Ismailiții își propun, de asemenea, să trăiască în pace alături de ceilalți și să lucreze pentru a construi o viață mai bună pentru comunitățile în care trăiesc în ansamblu. Ei sunt adesea implicați în mod vizibil în eforturile de a-i ajuta pe alții, împreună cu ceilalți. De exemplu, anul trecut comunitatea de Ismailiți din Edmonton a găzduit un mic dejun cu clătite și o clinică de vaccinare împotriva Covid-19 de Ziua Canadei, unde au colaborat cu autoritățile din oraș, liderii locali și o organizație creștină pentru persoanele fără adăpost.

Foarte puțini lucrători creștini se concentrează pe ismailiți. Este ușor să vorbești despre credință cu ei, deoarece sunt interesați să învețe și se pot angaja cu ușurință în conversații despre Scriptură, fiind de acord că unii oameni pot avea și o altă perspectivă, dar nu o acceptă pentru ei înșiși.

Motive de rugăciune

  1. Ismailiții îl onorează pe Isus și împărtășesc multe credințe creștine despre El. Rugați-vă ca Duhul Sfânt să le descopere tot adevărul despre El. (Ioan 14:6)
  2. Fiind o sectă minoritară, Ismailiții se pot confrunta cu persecuție și discriminare din partea altor comunități musulmane care nu-i văd ca fiind adevărați musulmani. Rugați-vă pentru siguranța și libertatea lor. (Psalm 82:3-4)
  3. Ismailiții au o perspectivă ezoterică față de credință și pun un mare accent pe înțelesurile ascunse și înțelegerea spirituală care merge dincolo de înțelegerea omenească. Rugați-vă ca ei să aibă experiențe cu Dumnezeu care îi vor conduce la Isus. (Ioan 4:24)

Sursa: https://www.stiricrestine.ro/2022/04/04/ziua-a-3-a-ismailitii/

Acest articol a fost publicat în Uncategorized. Salvează legătura permanentă.