Grupuri etnice neatinse cu Evanghelia



Conform Joshua Project, din cele 17.442 de grupuri etnice existente, 7.407 sunt încă neatinse cu Evanghelia (3,23 miliarde de oameni).
Viziunea APME este de asista Biserica în împlinirea Marii Trimiteri. Ne dorim ca Evanghelia să ajungă până la marginile pământului și în mod special la aceste grupuri, în generația noastră. De aceea vă provocăm să vă rugați acum pentru grupul etnic prezentat mai jos și dacă Domnul vă pune pe inimă chiar să îl adoptați și să vă rugați constant pentru acest grup.

Domnul să mântuiască acest popor și să pregătească credincioși, misionari și traducători pentru a le duce Evanghelia.

Grupul etnic: Talysh
Țara: Azerbaidjan
Limba: Talysh
Populație: 75.000
Populație la nivel mondial: 233.400
Biblia: Noul Testament
Religia principală: islam
Stare: neatinși
Evanghelici: 0,00%
Aderență creștină: 0,00%

Cei mai mulți Talysh locuiesc în sud-estul Azerbaidjanului și nord-estul Iranului, în vecinătatea Mării Caspice. Grupuri mai mici pot fi regăsite și în Rusia și Kazahstan.

Populația poporului Talysh este formată în mare parte din meșteșugari și fermieri. Covoarele țesute, bijuteriile și produsele din mătase și pâslă sunt câteva din specialitățile pentru care sunt recunoscuți.

De mai bine de 1.000 de ani poporul Talysh este musulman, iar islamul este o parte integrantă în identitatea și cultura lor. A deveni creștin poate avea drept urmare persecuții din partea familiei și a comunității.

*Harta și informațiile din această postare sunt preluate de pe

https://joshuaproject.net/people_groups/15220/AJ,

unde puteți găsi informații suplimentare în limba engleză.

https://www.facebook.com/1455381658103688/posts/2613360202305822/

Acest articol a fost publicat în Uncategorized. Salvează legătura permanentă.