Pentru analisti prin „alianta” referitor la situatia din Chicago

Am vazut o multime de specialisti care isi dau opinii marunte si categorice. Deja am vazut opinia noilor pastori care critica nuanta, vocea, modul de prezentare, sau “abuzul” de limba biblica. Am vazut deja ce usor sa scrii de un pastor sau altul, fara sa se oboseasca sa se uite la miezul problemei sau problemelor.

Unii mai tineri, scriu din bucatariile lor despre pastoral Cristian Ionescu ca si cum l-ar cunoaste. Unora nu le-a placut fata, altii tonul, altul ca dramatizeaza lucrurile. Deci comentariile sunt facute de peste ocean, cu nici un gram de cunostinta de ce se intampla in America. Pentru acesti critici, care prin comentariile lor nu prea le pasa de viitorul bisericii, si sau gasit lezati de expresia “moartea bisericii”, am sa fac cateva precizari.

1. Ca sa ai curajul sa dai in judecata un guvernator pentru incalcarea constitutiei, nu este un lucru facut si gandit din bucatarie. Implicarea avocatului Harry Mihet, ar trebui sa dea doua minute de gandit cat de grava este situatie si ce abuz se face in statul Illinois si nu numai.

2. Unii governatori liberali ai Americii au decis sa tina bisericile inchise, sau la capacitate de pana la 50 de persoane pana se face vaccinul. Stiu ca in Romania deja sa descoperit vaccinul, insa Americani cum sunt mai inceti, le va trebui cel putin 2 ani sa iasa cu vaccinul. Deci perspectiva ca biserica sa fie inchisa pe urmatorii 2 ani este o realitate pentru noi cei din America.

3. Cea ce se intampla in Chicago nu este unicat, si nu a fost facut sa fie vazut ca martir. Asta este gandirea unei minti puturoase care nu se chinuie sa se informeze. In California, un network de 3000 de biserici, care reprezinta 2.5 milioane de membri se razvratesc sa redeschida bisericile impotriva legii date de guvernatorul Gavin Newsom.

4. In bisericile Baptiste de Sud, o statistica arata 900 biserici isi inched usile in fiecare an. Cat o sa reziste o biserica sa-si mentina membri daca este inchis 2 ani? Reteta mortii bisericii este asigurata. Uitati-va la bisericile dela tara unde au ramas 2-3 persoane in cladiri de un lux deosebit. Mor si fara sa fie inchise, dar sa le mai si inchizi?

5. Un alt calcul facut in America este referitor la rata donatiilor care a scuzat la 70%. La ora actuala, bisericile au pierdut 70% din venituri, bugetele ajungand sa puna sub faliment bisericile. Binenteles ca la asta multi nu sau gandit, mai ales la impactul pe care o sa-l aibe asupra misiunilor Romanesti care primesc sponsorizari din America. Avem o serie de pastori si misiuni cu ajutor din America, sa nu mai amintesc de seminarele pe care le avem. In loc sa fi criticat actiune fratelui pastor Ionescu, ar fi trebuit sa se gandeasca la situatia care este create la nivel international. Daca America nu mai da, ce ne facem cu lucrarile in care suntem implicati? Cladirile chiar daca sunt goale au plati de facut. Cu ce bani sunt mentinute cand fiecare sta in bucataria lui si cu mare dezinteres rade pe unul si pe altul. Cum este cu acesti pastori care se baga sa critice pe unul si pe altul, fara sa se gandeasca la cat de serioasa este efectul Pandemiei?

As avea multe de scris, insa ma opresc. Inainte de a judeca si sa-ti dai opinia de doi bani, inainte de a te aventura in critici, gandestete cat de penibil poti arata in fata altora. Eu unul nu as fi vrut sa fiu pastor la o astfel de adunare de razvratiti, si nici sa fiu membru la o biserica unde pastoral nu are altceva decat sa-si critice colegii pe pozitii de nuante si gesticulare, dar nu pe devieri Biblice. Domnul sa aibe mila de noi!

Ps. Greselile gramaticale imi apartin cu copyright….

Pss. fotografie preluata de la ziarul Tribuna Romaneasca

Caius Obeada

Acest articol a fost publicat în Uncategorized. Salvează legătura permanentă.

2 răspunsuri la Pentru analisti prin „alianta” referitor la situatia din Chicago

  1. Pingback: Pentru analisti prin „alianta” referitor la situatia din Chicago — Ciprian I. Bârsan – ~ Nard ~

Comentariile sunt închise.