Ideologia de gen – un atac radical împotriva familiei (de Shenan Boquet)

Viteza cu care ideologia de gen a crescut până la a deveni o mișcare care domină media, legislația, educația și divertismentul nostru este uluitoare. Dacă nu ești un activist LGBT profesionist este un exercițiu inutil să încerci să ții pasul cu lexiconul răvășitor al noilor termeni „de gen neutru”. Încă și mai mult dezorientează cât de repede a devenit obligatorie folosirea acestora, impusă de către gardienii culturali și ai corectitudinii politice.

Săptămâna trecută, am aflat că Twitter a introdus noi reguli privind „comportamentul de ură”. Astfel vor fi interzise printre altele, “misgendering”-ul și “deadnaming”-ul [nota tr.: Acești termeni care aduc izbitor de mult cu Nouvorba, creată de George Orwell în distopia sa 1984 despre un sistem totalitar care controla comportamentul uman prin controlul limbajului nu au, încă, din fericire, corespondent în limba română fiind astfel imposibil de tradus ad-literam. După cum puteți vedea mai jos chiar și vorbitorii nativi de engleză, o limbă cu mult mai flexibilă, au probleme în a le identifica înțelesul. Se presupune că 1984 este o nuvelă de ficțiune, nu o profeție!]

„Misgender”-ing înseamnă a te referi la cineva cu alt gen decât cel pe care pretinde să îl aibă. Termenul e destul de clar.

Dar a trebuit să caut ca să aflu ce înseamnă „deadnaming.” Aparent înseamnă să te referi la o persoană cu numele pe care aceasta l-a avut înainte să fi tranziționat” [adică să-și fi schimbat genul, n. tr.] Spre exemplu, dacă te-ai referi la atletul olimpic care acum se recomandă Caitlyn Jenner cu „Bruce” [numele pe care îl avea înainte să se creadă femeie n. tr.] ai fi vinovat de „deadnaming”. Și pentru asta ești demn de a fi expulzat de pe Twitter pentru comportament de ură.

Sursa: http://www.culturavietii.ro/2018/12/04/ideologia-de-gen-un-atac-radical-impotriva-familiei-de-shenan-boquet/

Acest articol a fost publicat în Uncategorized. Salvează legătura permanentă.