POVESTE cu FINAL NEAȘTEPTAT….

”…Intr-o biserica se intampla sa vina cu regularitate un batranel in haine ponosite. Lumea, evident, se imbraca frumos la biserica, isi lua – vorba ceea – hainele de duminica. Batranelului in schimb parea sa nu-i pese. Haina murdara, prafuita, pantaloni patati… Asa ca oamenii au inceput sa fie deranjati de treaba asta si i-au spus preotului. Preotul a promis sa se ocupe de problema. Asa ca l-a luat pe batranel deoparte si i-a zis:“Tu stii cum ar trebui sa vina imbracati oamenii la noi la biserica?”

“Nu stiu parinte.”

“Pai uite, deseara, cand iti faci rugaciunea, intreaba-l pe Dumnezeu cum ar trebui sa fie imbracati oamenii care intra in biserica asta”

“Bine parinte”

A doua zi, batranelul apare la biserica in aceleasi haine. Parintele il intreaba:

“L-ai intrebat pe Dumnezeu cum sa te imbraci?”

“L-am intrebat, parinte.”

“Si ce-a zis Dumnezeu.”

“A zis ca habar n-are. El n-a fost niciodata in biserica asta.” 
Sursa: https://hunedoaraevanghelica.ro/2012/04/24/via-email-batranelul-hainele-si-biserica/

Acest articol a fost publicat în Bucuria sufletului. Salvează legătura permanentă.

2 răspunsuri la POVESTE cu FINAL NEAȘTEPTAT….

  1. Nu este numai o istorisire, cu un caz izolat. Sunt multe, chiar foarte multe biserici care nu asculta de cuvintele lui Dumnezeu, iar oamenii nici măcar nu sunt interesați de prezența Domnului.
    În Sfintele Scripturi, este spus cum Israel, poporul ales de Dumnezeu, a fost pedepsit de mai multe ori pentru neascultare, și ceea ce li s-a întâmplat lor, tot astfel se va întâmpla curând cu omenirea întreagă, dar cel mai mult vor avea de suferit cei ce-și zic creștini, dar nu sunt. Fiindcă lor li s-a dat mult.
    Cui i s-a dat mult, i se va cere mult şi cui i s-a încredinţat mult, i se va cere mai mult. (Luca 12:48b)
    Aceste lucruri li s-au întâmplat ca să ne slujească drept pilde şi au fost scrise pentru învăţătura noastră, peste care au venit sfârşiturile veacurilor. (1 Corinteni 10:11)
    De aceea aşa vorbeşte Domnul, Dumnezeu: „Pentru că M-ai uitat, pentru că M-ai aruncat la spatele tău, poartă-ţi şi tu acum pedeapsa nelegiuirilor şi curviilor tale.” (Ezechiel 23:35)

Comentariile sunt închise.