SONDAJ: Sunteți de acord ca în Constituţie să scrie că familia e formată din bărbat şi femeie? 

  
În faţa deciziilor istorice recente ale Statelor Unite şi conservatoarei Irlande de legalizare a căsătoriilor gay, Biserica Ortodoxă Română se angajează într-un demers fără precedent, care, dacă ar avea şanse de succes, ar face ca în România căsătoriile între persoane de acelaşi sex să fie imposibile într-un viitor apropiat.
 Mai exact, preoţii strâng semnături pentru revizuirea Constituţiei, în sensul în care în legea fundamentală să scrie că familia este formată din bărbat şi femeie. O astfel de prevedere există acum în Codul Civil, însă acest tip de lege poate fi mai uşor de modificat, spre deosebire de Constituţie. Patriarhul Daniel a îndemnat personal credincioşii să susţină efortul Bisericii de „a rezista în faţa unor ‘modele’ noi de familie”. Demersul este susţinut de mai multe organizaţii non-guvernamentale, unite sub numele de „Coaliţia pentru Familie”, însă contestat de reprezentanţii ONG-urilor care luptă pentru apărarea drepturilor comunităţii LGBT. „În realitate ni se pregăteşte Revoluţia Sexuală Ortodoxă”, a comentat Florin Buhuceanu de la Accept.

TU CE PĂRERE AI? 

Sursa: 

http://m.gandul.info/voteaza/sondaj-sunteti-de-acord-ca-in-constitutie-sa-scrie-ca-familia-e-formata-din-barbat-si-femeie-14958844?utm_source=Gandul&utm_medium=Click%2BCitesteSi+200&utm_campaign=CitesteSi%2Bgandul

Acest articol a fost publicat în EVENIMENTE și etichetat cu , , , , , , . Salvează legătura permanentă.

2 răspunsuri la SONDAJ: Sunteți de acord ca în Constituţie să scrie că familia e formată din bărbat şi femeie? 

  1. Pingback: Evanghelici în Top 100 WP (11.01.2016) | Romania Evanghelica

  2. Dacă s-ar putea, aș vota cu ambele mâini!

Comentariile sunt închise.