Congresul al 38-lea al Uniunii Baptiste din România va avea loc în zilele de 26 și 27 mai 2023 la Biserica Creștină Baptistă „Emanuel” din Oradea

În ședința comună a Consiliului Uniunii Bisericilor Creștine Baptiste cu reprezentanții nou-aleși ai comunităților teritoriale pentru viitorul Consiliu, desfășurată la Baia Mare la 28 martie, s-a decis convocarea celui de-al 38-lea congres al Cultului Creștin Baptist din România. El se va desfășura în zilele de 26 și 27 mai 2023 la Oradea, urmând a fi găzduit de Biserica Creștină Baptistă „Emanuel”, Bulevardul Decebal nr. 65.

Sunt invitați să participe delegații tuturor bisericilor baptiste din România în proporție de 1 delegat pentru 100 de membri, conform prevederilor statutare. Inspirată de cuvintele Domnului și Mântuitorului nostru Isus Hristos, tema congresului va fi: „Propovăduiți Evanghelia la orice făptură!”

Înscrierile pentru participare vor avea loc vineri, 26 mai, între orele 14.00 și 18.00, fiecare delegat prezentând scrisoarea de delegare din partea bisericii pe care o reprezintă.

Congresul va începe vineri, 26 mai, la orele 16.00, cu rugăciune și numărarea delegaților prezenți. Dacă numărul participanților nu va întruni condițiile statutare, cei prezenți vor continua închinarea comună în cântare, în rugăciune și în Cuvânt până la ora 18.00. După o a doua numărătoare a delegaților prezenți, va urma deschiderea propriu-zisă a lucrărilor Congresului. Vor fi prezentate rapoartele de activitate ale structurilor executive și ale cenzorilor, se va face descărcarea de gestiune și se va aproba bugetul pentru anul următor.

Sâmbătă 27 mai, Congresul își va relua lucrările la ora 9.00, cu închinarea în rugăciune și cântare urmată de prezentarea candidaților și de votul delegaților pentru noul Comitet Executiv. Se vor propune și vota moțiunile Congresului, va fi prezentat noul Comitet Executiv care va coordona Uniunea pentru următorii patru ani. Va fi aleasă prin vot și viitoarea comisie de cenzori, iar după validarea comitetului și după mesajul președintelui nou-ales, congresul se va încheia cu rugăciune. Va urma masa de prânz oferită tuturor delegaților.


Citeste mai mult: https://revistacrestinulazi.ro/2023/04/congresul-al-39-lea-al-uniunii-baptiste-din-romania-va-avea-loc-in-zilele-de-26-si-27-mai-2023-la-biserica-crestina-baptista-emanuel-din-orade

Acest articol a fost publicat în Uncategorized. Salvează legătura permanentă.