𝐏𝐚𝐠𝐮𝐛𝐞 î𝐧 𝐮𝐫𝐦𝐚 𝐜𝐢𝐜𝐥𝐨𝐧𝐮𝐥𝐮𝐢 𝐅𝐫𝐞𝐝𝐝𝐲


Ciclonul Freddy a trecut. Merge spre Mozambic. Și-a schimbat direcția în ultimul moment, traversând țara noastră dinspre est spre sud.
Bilanțul ultimelor zile a fost: 5 morți, 6.000 de case distruse și 15.000 de sinistrați. A fost mai plin de vânt ca cel de acum o lună (Cheneso), care a fost plin de apă și a lăsat în urma lui 33 de victime în Madagascar.
Rafalele de vânt au atins circa 200 km, dar viteza lui medie a fost de 130 km/oră. Grădinile oamenilor s-au umplut de nisip, acoperind pământul fertil. Va fi de lucru în pregătirea lui pentru noile recolte. Orezul necopt încă a fost compromis.
Au rămas două mari probleme:
(1) foametea – care urmează timp de circa 5-6 luni după fiecare ciclon;
(2) lipsa semințelor pentru culturi, culturile ce așteptau să rodească fiind compromise din cauza apelor sărate și nisipului adus de ciclonul Freddy.
Să ne rugăm pentru această situație, iar dacă aveți pe inimă să vă implicați în această direcție, vă rugăm să ne contactați.

Anul trecut a fost mai rău. Cicloanele Emnati și Batsirai au avut același traseu și au lăsat în urmă 130 de victime. Chiar și unele morminte au fost deschise și mai mulți morți au începi să plutească pe apele produse de inundații. Ne-am implicat atunci cu ajutorare pentru biserici, în special cu mâncare pentru zeci de familii.

Saitis Marcel

Acest articol a fost publicat în Uncategorized. Salvează legătura permanentă.