Pastorul Dragoş Hudema a plecat în veşnicie

Am aflat astăzi că pastorul Dragoş Hudema, stabilit de mai mulți ani la Chicago, a plecat în veşnicie. L-am cunoscut încă din perioada tinereții, atunci când alături de alți tineri vizitam bisericile din jurul municipiului Timişoara.

Pentru cei interesați ofer o biografie sumară a vieții sale.

Pastorul Dragoş Hudema s-a născut în data de 21 decembrie 1935 pe plaiurile Bucovinei. La vârsta de 15 ani a fost botezat, iar după un an, în 1951, a început cursurile Seminarului Teologic Baptist din Bucureşti. Aici i-a avut ca profesori, printre alții, pe Alexa Popovici, Jean Staneschi, Bokor Barnaba, Petru Belikov.
După terminarea Seminarului a fost repartizat în zona Caransebeşului şi a slujit bisericile din Armeniş, Teregova, Sat Bătrân. O perioadă de timp, intrând în conflict cu autoritățile, nu a mai slujit şi a lucrat, timp de cinci ani, ca strungar, la Timişoara.
A fost ordinat în anul 1965 şi a slujit bisericile din Vermeş, Fizeş, Doclin, Biniş, județul Caraş-Severin. Între anii 1981-1991 a slujit ca secretar al Comunității Baptiste Timişoara, fiind în acelaşi timp păstor în mai multe biserici din județul Timiş. În urmă cu mai mulți ani s-a stabilit la Chicago, unde şi-a sfârşit alergarea pe acest pământ la aproape 87 de ani.
P.S. Dacă are cineva informații suplimentare pentru completarea biografiei, vă rog să mi le trimită.

Sursa: Ionel L. Țuțac

Acest articol a fost publicat în Uncategorized. Salvează legătura permanentă.