Susținem Familia Furdui!

Un articol din presa germană de land Saxonia inferioară (Hanovra-capitala landului) referitor la drama familiei Furdui, stabilită în landul respectiv la Walsrode și ai cărei copii au fost luați abuziv de Jugendamt, autoritatea locală germană privind protecția socială și copiii.

„Guvernul s-a sesizat

Familia Furdui: O delegație română îl vizitează pe prefectul districtului Jens Grote *(responsabil direct de institutia Protectiei copilului la nivel judetean – nota traducatorului)

Walsrode (MÜ) > Atunci când, în aprilie 2021, Protectia copilului din Heidekreis i-a luat în custodie pe toți copiii familiei Furdui (cetateni romani), nimeni nu bănuia că acest caz va scrie și astăzi prima pagină a ziarelor. Politicienii s-au implicat de mult timp, Ministerul german de Externe a luat cunoștință, iar politicienii români au militat pentru întoarcerea copiilor în casa părinților lor din Walsrode. Cel mai recent punct culminant al acestei situatii a fost vizita unei delegații române la prefectul districtului, Jens Grote.

La sfârșitul lunii mai, Estera și Natalia Furdui au fost lăsate să se întoarcă acasă după o lungă ședere la camin. Potrivit declaratiei familiei, acestora le merge bine. „Au o relație intimă cu părinții lor”, relatează prietenii apropiați. Familia Furdui este vizitata regulat de o specialista in domeniul familiei.

Singurul lucru care întunecă fericirea fetelor este faptul că ceilalți frați ai lor nu sunt acolo. Le este foarte dor de ei. Atat despărțirea fraților, cat si faptul că doar doi copii au fost lăsați să se întoarcă și ceilalți nu, este de neînțeles pentru mulți. Potrivit membrilor familiei, speranța rămâne că Biroul pentru Protecția Copiilor va continua cu masuri adecvate și că celorlalți copii li se va permite în curând să se întoarcă acasă.

Recent, o delegație a guvernului român a intervenit. Întrucât părinții Furdui provin din România, iar copiii au cetățenie română, senatorul Titus Corlatean, fost ministru al Justiției și fost ministru de Externe al Guvernului României, s-a deplasat în Germania cu o delegație pentru a discuta cu prefectul districtului Heidekreis, Jens Grote.

De asemenea, el este în contact cu Ministerul german de Externe în această privință. Corlatean spune că se simte responsabil pentru conaționalii săi din străinătate și că depune eforturi pentru ca ceilalți cinci copii ai familiei Furdui să se întoarcă în curând la părinții lor. Într-un interviu, acesta a declarat că Biroul de Asistență Socială pentru copii din Heidekreis încalcă Convenția ONU privind drepturile copilului în cazul Furdui. El a spus că este vorba despre păstrarea identității, limbii, culturii și religiei copiilor. Nu a arătat nici o înțelegere pentru abordarea și duritatea Protectiei copilului. Corlatean nu a dorit să comenteze conținutul conversației cu Jens Grote. Doar atât: a fost o discuție constructivă și acum are așteptări foarte clare de la prefectul districtului.

La Hannover a avut loc, de asemenea, o demonstrație pentru familia Furdui. Au participat reprezentanți ai comunităților și bisericilor din întreaga lume, din America, România și Italia.”

https://m.facebook.com/story.php?story_fbid=pfbid02puf1iP1xG24tbixVxnUa9fYpTzAFJNeL4ecgX3RJRveM6HrSrWBb6xM55t5bMUqtl&id=100034722552613

Acest articol a fost publicat în Uncategorized. Salvează legătura permanentă.