În Kenya a fost ales primul președinte creștin evanghelic din istoria țării

Numele lui Dumnezeu și al Fiului Său Isus Hristos a intrat în centrul atenției în Kenya prin noul președinte ales, William Ruto.

Ruto a sărbătorit această binecuvântare punându-se în genunchi și rugându-se împreună cu soția sa, Rachel, după ce Curtea Supremă i-a confirmat victoria în alegeri.

Ruto s-a ales cu porecla de „Deputy Jesus” (adjunctul lui Isus) din partea adversarilor săi, pe care acum el și susținătorii săi o poartă ca pe o emblemă de mândrie. Folosirea unui termen peiorativ amintește de cuvântul „deplorables” (jalnicii) pe care fosta candidată la președinția S.U.A., Hilary Clinton, îl folosea pentru susținătorii lui Donald Trump.

Președintele Ruto a fost văzut ca un outsider politic, un „escroc” autointitulat. El a muncit cu sârguință pentru a rupe controlul puterii de la cele două familii politice dominante din Kenya, Odinga și Kenyatta, care încercau să mențină puterea guvernamentală.

Kenya este o țară predominant creștină, aproximativ 85% din populație declarându-se ca fiind creștină.

Președintele Ruto și-a pus credința în prim-planul campaniei sale, împărtășind fotografii cu el însuși ca tânăr pastor pentru a construi relații cu alegătorii săi.

De asemenea, el consideră că întâlnirile de rugăciune ale soției sale și mijlocirea în sprijinul său au contribuit în mare măsură la victoria sa.

Același lucru se poate spune și despre soția noului vicepreședinte, Rigathi Gachagua, Dorcas. Ea este un lider de rugăciune care a mijlocit pentru cei doi bărbați și țara lor și a reafirmat importanța unei familii care se roagă pentru a aduce slavă Domnului.

Dând dovadă de unitatea care vine odată cu cinstirea Domnului, președintele Ruto se bucură, de asemenea, de sprijinul comunității musulmane din Kenya. Aceștia sunt de acord cu poziția lui Ruto împotriva căsătoriilor între persoane de același sex și în sprijinul restricțiilor privind avortul în țară. Sprijinul musulmanilor chiar a oferit guvernului lui Ruto o majoritate în Parlamentul kenyan.

Se așteaptă ca președintele Ruto să continue să pună credința sa pe primul loc în cadrul administrației sale. Analistul politic Macharia Munene a explicat pentru BBC că în acest fel adversarul său a comis o eroare atunci când a criticat creștinismul:

„Adversarul său Raila Odinga a gafat când a vorbit despre creștinism ca fiind o spălare de creier și când soția sa Ida a vorbit despre reglementarea bisericilor. Toate aceste declarații au lucrat în favoarea lui Ruto din punct de vedere al voturilor”, spune Munene.

Ruto speră să își înceapă mandatul de președinte prin abordarea problemei șomajului ridicat în rândul lucrătorilor tineri și să ia măsuri privind creșterea nivelului de trai în comunitățile sărace din Kenya, așa cum poruncește Biblia.

Președintele Ruto a arătat că ascultarea de Domnul poate și chiar contribuie la înălțarea liderilor evlavioși. Cu un creștin evanghelic la conducerea unei țări africane influente, Kenya se află într-o poziție unică pentru a influența continentul să își întoarcă inimile spre Domnul, să se pocăiască de păcatele lor și să aducă slavă lui Dumnezeu în întreaga regiune.

Sursa: CharismaNews

https://www.stiricrestine.ro/2022/09/15/in-kenya-a-fost-ales-primul-presedinte-crestin-evanghelic-din-istoria-tarii/

Acest articol a fost publicat în Uncategorized și etichetat cu , , , , . Salvează legătura permanentă.