GARANȚII DE SECURITATE NUMAI LA DOMNUL

Cu mai mulți ani în urmă, confruntându-mă cu o mare problemă, pentru care căutam rezolvare, am ajuns la unul dintre cei sus puși, cu nădejdea că voi găsi soluția aducătoare de liniște pentru mine. Am stat în anticamera domniei sale cu mari nădejdi, ca după puțină vreme să trăiesc o mare dezamăgire, înțelegând că nu am nici o șansă de a fi ajutat.

M-am întors acasă cu dezamăgirea în suflet, mi-am luat în mână Scriptura și Domnul m-a călăuzit spre Isaia 31, unde mi-a fost dat să să citesc următoarele cuvinte: Isa 31:1,3 ” Vai de cei ce se pogoară în Egipt după ajutor, se bizuiesc pe cai și se încred în mulțimea carălor și în puterea călăreților, dar nu privesc spre Sfîntul lui Israel, și nu caută pe Domnul! Căci Egipteanul este om nu Dumnezeu, și caii lui sînt carne nu duh. Doar mîna să-Și întindă Domnul, și ocrotitorul se va clătina, iar cel ocrotit va cădea, și vor pieri cu toții.”

Am învățat atunci o lecție atât de folositoare, înțelegând că încrederea în oameni și în puterea lor este doar o înșelătoare fatamorgana.

În contextul războiului care a început în Ucraina, am ascultat astăzi declarațiile pline de siguranță venite din partea președintelui țării noastre, cât și din partea președintelui Statelor Unite, care ne spuneau că nu avem nici un fel de motiv de teamă, deoarece NATO oferă garanții de securitate tuturor țărilor membre. Nu știu de ce, gândul mi s-a dus înapoi la ceea ce am trăit cu mulți ani în urmă și la cuvântul pe care mi l-a dat Domnul atunci, din Isaia 31. Îmi dau seama cât de mult ne putem lăsa înșelați punându-ne încredea în oameni și în puterea lor. Garanțiile de securitate oferite de oameni vor aduce mai devreme sau mai târziu dezamăgire tuturor celor ce le cred.

Singurul care ne poate garanta securitatea este Dumnezeu. În aceste vremuri tulburi vă chem să ne uităm spre Cel de la care ne poate veni ajutorul, adică la Domnul, și să strigăm către El cu încredere.
Psa 118:8 Mai bine este să cauți un adăpost în Domnul, decît să te încrezi în om;

Nelu Filip –

Acest articol a fost publicat în Uncategorized. Salvează legătura permanentă.