𝗣𝗢𝗔𝗟𝗔 𝗛𝗔𝗜𝗡𝗘𝗜 𝗟𝗨𝗜 …

Luca 8:44 ”Femeia s-a apropiat pe dinapoi, şi s-a atins de POALA HAINEI LUI ISUS. Indată, scurgerea de sânge s-a oprit.” / Marcu 6:56 ”Oriunde intra El, în sate, în cetăţi sau în cătune, puneau pe bolnavi pe pieţe, şi-L rugau să le dea voie doar să se atingă de poalele hainei Lui. Şi toţi câţi se atingeau de El, erau tămăduiţi.”

Potrivit culturii iudaice, tallit-ul este unul din accesoriile nelipsite pe care un evreu îl foloseste în rugăciunile de dimineață, de seară, în Shabbat sau la fiecare sărbătoare. În Numeri 15:37-41, Dumnezeu i-a poruncit lui Moise: „Vorbește-le copiilor lui Israel și spune-le să-și facă, din neam în neam, un ciucure la colțurile veșmintelor lor și să pună un fir albastru peste ciucurele acesta din colțurile veșmintelor. Când veți avea ciucurele acesta, să vă uitați la el și să vă aduceți aminte de toate poruncile Domnului, ca să le împliniți…”

În momentul înfășurării în tallit, evreul rostește o rugăciune: „Baruch Ata Adonai Eloheinu Melech Ha’olam asher kidshanu bemitzvotav vetzivanu lehit’atef betzitzit”… „Binecuvântat ești Tu, Doamne, Dumnezeul nostru, Regele Universului, care ne-ai binecuvântat cu poruncile Tale și ne-ai poruncit să ne înfășurăm în ciucuri.”…
Ca orice iudeu practicant al Legii, cu siguranță că Isus a purtat tallit-ul iar in tradiția iudaică, acesta reprezenta aripile lui Dumnezeu.

Maleahi 4:2 …pentru voi care vă temeţi de Numele Meu, va răsări Soarele neprihănirii şi VINDECAREA va fi sub ARIPILE Lui …

Femeia cu scurgere de sânge, probabil că nu avea prea multe cunoștinte teologice însă ştia un adevăr: Dacă El este cu adevărat un Om al lui Dumnezeu, atunci, dacă mă ating de poala hainei Lui, cu siguranță mă voi vindeca!
Matei 9:20 ”Ea își zicea: „Numai să mă pot atinge de haina Lui, și mă voi tămădui.”

Evreii cunoșteau acest concept al vindecării. De aceea mergeau la rabini cu gândul și așteptarea că atingându-se de poala veșmintelor preotești vor fi vindecați de bolile și suferintele lor însă … compromiterea credinței și trăirea slujitorilor Domnului doar pentru imagine, L-a făcut pe Dumnezeu să se depărteze de ei astfel încât de ani și ani de zile nimeni nu mai fusese vindecat în felul acesta.
Matei 23:5 ”Toate faptele lor le fac ca să fie văzuţi de oameni. Astfel, îşi fac filacteriile late şi poalele veştmintelor cu ciucuri lungi; …”

Cred că aceeași problemă a slujitorilor din trecut este valabilă și slujitorilor contemporani. Nu mai suntem martori ai vindecărilor miraculoase, nu se mai ating oamenii de ”poala hainei noastre” – iar dacă o fac este la fel ca în vechime, INUTIL – deoarece prezența și călăuzirea divină au dispărut din cauza compromiterii credinței și a trăirii pentru sine. Slujitorii au ajuns să nu se mai completeze ci mai degrabă să concureze unul cu celălalt iar din mijlocul unor astfel de trăiri … Dumnezeu se retrage discret, lasându-le doar falsa impresie că El incă mai este cu ei!

Tu însă, ÎNDRĂZNEȘTE, totuși, prin credință sinceră, la El, știind că oricine cere, CAPĂTĂ, și cine caută GĂSEȘTE!
Dacă te atingi de 𝗣𝗢𝗔𝗟𝗔 𝗛𝗔𝗜𝗡𝗘𝗜 𝗟𝗨𝗜 conform Cuvântului Său, prin credință și căință, în smerenie și cu dorința de a trăi pentru El, atunci Dumnezeu se va atinge de tine cu 𝗩𝗜𝗡𝗗𝗘𝗖𝗔𝗥𝗘𝗔 𝗟𝗨𝗜, cu 𝗣𝗥𝗢𝗧𝗘𝗖𝗧𝗜𝗔 și 𝗖𝗔𝗟𝗔𝗨𝗭𝗜𝗥𝗘𝗔 𝗟𝗨𝗜, cu 𝗠𝗔𝗡𝗧𝗨𝗜𝗥𝗘𝗔 𝗟𝗨𝗜!

”El te va acoperi cu penele Lui și te vei ascunde sub aripile Lui. Căci scut și pavăză este credincioșia Lui!” (Psalmul 91:4)

Christian Dragomir

Acest articol a fost publicat în Uncategorized. Salvează legătura permanentă.