Atac terorist islamic: profesor decapitat în apropierea Parisului în urma unor discuții despre caricaturile cu profetul Mahomed

PARIS – Un profesor de istorie care a deschis o discuție cu elevii unui liceu cu privire la caricaturile profetului Mahomed a fost decapitat vineri pe o stradă dintr-un oraș la nord-vest de Paris, poliția l-a ucis pe ucigaș, au spus autoritățile.

Procurorul francez antiterorism a deschis o anchetă cu privire la crima care este catalogată drept act terorist, a declarat parchetul.

Crima odioasă a avut loc în orașul Conflans-Sainte-Honorine, iar suspectul a fost ucis de poliție în vecinătatea orașului, la Eragny. Orașele sunt situate în regiunea Val d’Oise, la nord-vest de Paris.

Un oficial al poliției a declarat că suspectul, înarmat cu un cuțit și un pistol airsoft – care foloseste bile de plastic – a fost împușcat la aproximativ 600 de metri de zona în care a fost ucis profesorul, după ce acesta a refuzat să asculte ordinele polițiștilor de a arunca armele, ba mai mult, a acționat într-un mod agresiv și amenințător.

Profesorul a primit amenințări după ce a vorbit despre caricaturile cu Profetul Mohamed în urmă cu aproximativ 10 zile, a declarat oficialul poliției pentru The Associated Press. Părintele unui elev a depus o plângere împotriva profesorului, a spus un alt oficial, adăugând că suspectul de crimă nu a avut legătură cu școala respectivă, nu a avut copii la acea unitate de învățământ. Identitatea suspectului nu a fost făcută publică.

„Nu ne-am așteptat la așa ceva”, a spus pentru postul de televiziune CNews, Remi Tell, rezident al orașului Conflans. El descriind orașul ca fiind pașnic.

A fost al doilea incident legat de terorism de la deschiderea procesului în curs asupra masacrului din ianuarie 2015 asupra ziarului satiric Charlie Hebdo, după publicarea caricaturilor profetului Mohamed.

Odată cu deschiderea procesului, ziarul a republicat caricaturile profetului pentru a sublinia dreptul la libertatea de exprimare. Acum trei săptămâni, un tânăr din Pakistan a fost arestat după ce a înjunghiat două persoane în fața fostelor birouri ale ziarului, persoanele rănite suferind răni minore care nu le pun viața în pericol. Tânărul a declarat poliției că este supărat de publicarea caricaturilor.

Incidentul a venit în timp ce guvernul Macron lucrează la un proiect de lege care se adresează radicalilor islamiști despre care autoritățile susțin că creează o societate paralelă, în afara valorilor Republicii Franceze.

Sursa: https://www.stiricrestine.ro/2020/10/17/atac-terorist-islamic-profesor-decapitat-in-apropierea-parisului-in-urma-unor-discutii-despre-caricaturile-cu-profetul-mahomed/

Acest articol a fost publicat în Uncategorized. Salvează legătura permanentă.

Un răspuns la Atac terorist islamic: profesor decapitat în apropierea Parisului în urma unor discuții despre caricaturile cu profetul Mahomed

  1. Alin Cristea spune:

    SURSA nu e Stiri Crestine, ci CBN News.

Comentariile sunt închise.