Știați că?

Pentru iubitorii Israelului, cate ceva din viata acestui popor.

Deseară începe Tisha Be’Av sau ziua de 9 a lunii Av, o sărbătoare care comemorează distrugerea Templului de la Ierusalim

ȘTIATI CA distrugerea ambelor temple a avut loc în ACEEASI zi, dar ani diferiți?

Primul templu a fost distrus de babilonieni în anul 526 i.Hr și a marcat o perioada de 70 de ani de exil Distrugerea de catre romani a celui de-al doilea Templu a fost in anul 70 d. Hr. și a dus la exilul in care multi evreii se afla si astazi provocând o rana care nici astăzi nu este vindecata.

Astazi fiind sabatul, Tisha BeAv sau 9 Av începe deseară și este considerata ziua de doliu si de suferinta a poporului evreu.

Acest articol a fost publicat în Uncategorized. Salvează legătura permanentă.

5 răspunsuri la Știați că?

  1. moontyman spune:

    Tisha b’Av: People Get Ready!
    https://youtu.be/yU4_ZShs5IM

    Proiectul YOMA:
    https://youtu.be/E6oEn0JX9Mk

  2. moontyman spune:

    Dl Barsan,eu stiam ca : După relatarea biblică, templul a fost distrus în timpul cuceririi regatului Iudeei de către babilonieni, în anii 587-586 î.Hr. Nu in 526.
    Al Doilea Templu din Ierusalim a fost construit de către exilații evrei întorși din Babilon în timpul dominației persane în Palestina sau Iudeea antică, pe locul Templului lui Solomon, la circa 70 ani de la distrugerea Primului Templu, deci pe la anul 516 î.Hr.
    Templul a fost apoi restaurat și mărit în secolul I î.Hr., în timpul domniei regelui Iudeei Irod cel Mare. Templul lui Irod era constituit din trei zone concentrice care se înălţau treptat, începând de la nivelul esplanadei şi culminând cu Sfânta Sfintelor.

Comentariile sunt închise.