Pastorul iranian Nadarkhani arestat într-un raid violent

Pastorul Yousef Nadarkhani a fost reținut de către poliție în urma unui atac violent la domiciliul său din Rasht în dimineața zilei de 22 Iulie.

Rapoartele sursei CSW, susțin că poliția a doborât ușa din față a casei pastorului, l-au lovit pe el și pe fiul său adolescent Daniel și au folosit bastoanele electrice pe ei, în ciuda faptului că nu au opus rezistență. De asemenea soția pastorului și ceilalți copii erau acasă.  Apoi pastorul a fost dus la închisoarea Evin.

Șeful executor al CSW Scot Bower a spus „ Condamnăm în cei mai puternici termeni forța excesivă folosită de autoritățile iraniene în timpul arestării pastorului Nadarkhani, și în mod deosebit deplângem violența nejustificată îndreptată împotriva fiului său”.

Pastorul Nadarkhani a fost scos pe cauțiune în așteptarea unei citații din închisoare ca urmare a unui recurs eșuat din luna Mai, recurs împotriva condamnări sale și a membrilor bisericii din Iran, Mohammadreza  Omidi, Yasser Mossayebzadeh și Saheb Fadaie, sub acuzația de „acționare împotriva securității naționale” prin „promovarea creștinismului zionist”. Toți patru au primit sentințe de 10 ani. Cu toate acestea pastorul și domnul Omidi au primit extra câte doi ani fiecare, execuțați într-un loc izolat și de nelocuit din sudul țării.

Citiți mai mult accesând:

https://www.totalschimbat.ro/2018/07/31/pastorul-iranian-nadarkhani-arestat-intr-un-raid-violent/

Acest articol a fost publicat în Uncategorized. Salvează legătura permanentă.