Iordania – locul 21 in Indexul Mondial al Persecuției

De unde vine persecuţia

Foştii musulmani care s-au convertit la creştinism în Iordania suferă persecuţie din partea întregii societăţi, însă persecuţia începe de regulă în propria familie. Ca şi în alte societăţi musulmane, membrii familiei persecută în mod violent pe cel care părăseşte islamul și, în unele cazuri, se poate ajunge chiar şi la crimă. Atât familia cât şi prietenii apropiaţi îl vor raporta pe cel convertit la autorităţi, care vor începe presiunile pentru a-l determina să renunţe la creştinism şi să se întoarcă la islam.

Cei convertiţi sunt consideraţi în continuare musulmani şi vor fi în mod constant admonestaţi în speranţa că vor renunţa şi „îşi vor veni în fire”. Unii lideri creştini fac presiuni asupra creştinilor evanghelici, pentru ca aceştia să îşi ţină credinţa privată şi să nu evanghelizeze, de frică a nu stârni reacţii violente ale musulmanilor împotriva tuturor creştinilor.

Citiți mai mult accesând: https://www.stiricrestine.ro/2018/07/22/iordania-locul-21-in-indexul-mondial-al-persecutiei/?utm_source=feedburner&utm_medium=feed&utm_campaign=Feed%3A+StiriCrestine+%28STIRI+CRESTINE%29

Acest articol a fost publicat în Uncategorized. Salvează legătura permanentă.