REMEMBER Ateneul Român – 6 ianuarie 2018

Ediția 2018, anul Centenarului Marii Uniri, a evenimentului creștin, organizat de Forumul Civic Creștin, s-a desfășurat sub motto-ul: „Tari în Domnul!”.

Ca în fiecare an, sala și scena au fost pline cu oameni din București, din țară și din afara țării (Belgia, Irlanda, Spania, SUA), oameni care au pe inimă, înțeleg și apreciază organizarea unor astfel de întâlniri de mare impact, în spații publice cum este Ateneul Român. Evenimentele de acest gen, evenimente de înaltă ținută spiritual-culturală, încurajează și pun în valoare persoanele din mediul evanghelic care au primit diverse daruri din partea Domnului. Nici un eveniment organizat de Forumul Civic Creștin la Ateneul Român nu a fost închinat vreunui om, ci numai Domnului și Mântuitorului nostru Isus Hristos.

Au fost prezenți oameni simpli, dar și personalități cu responsabilități înalte din mediul public și eclezial: pastori, preoți, prezbiteri; bărbați și femei, și tineri. Mulți, foarte mulți tineri!

Și de această dată ne-am amintit cu ajutorul unor scurte filme documentare de înaintașii noștri în credință, de eroii credinței neamului românesc. Dacă noi astăzi ne bucurăm de libertate și de drepturi religioase, este și datorită perseverenței lor în a rămâne neclintiți în credință. A fost încă un prilej să ne amintim că au fost și credincioși care și-au jertfit viața, din dragoste de Dumnezeu, pentru ca noi astăzi să ne putem exprima liber credința, chiar într-un loc ca Ateneul Român!

Cuvântul Evangheliei, poezia, cântul, mărturiile, ne-au atins inimile și ne-au încurajat în trăirea pe mai departe, zi de zi, a credinței în Domnul Isus Hristos!

Este de mare folos pentru conștiința națională a oricărui popor să își păstreze eroii și momentele unice ale existenței lor îndreptate spre binele comun, păstrarea identității de neam, limbă, dar mai ales de credință.

Aceasta deoarece dacă celelalte poartă amprenta omului și a eforturilor și dedicării lor pentru o cauză comună, credința este singura care îndreaptă conștiințele către Dumnezeu. Idealurile, chiar dacă trec peste veacuri, au în ele sămânța vremelniciei, pe când credința are sămânța veșniciei.

A fost o seară de neuitat!

Ca evanghelici, ar trebui să ne întâlnim mai des și cu mai multă ardoare. Ce impact avem în societatea românească? Din ce în ce mai mult aflăm de impactul nebănuit pe care credincioși ca Richard Wurmbrand, Traian Dorz, Nicolae Moldoveanu, Francisc Viski, Constantin Caraman, Mircea Cioată, Pavel Niculescu, ș.a., l-au avut asupra multor oameni, nu doar în vremea în care au trăit, ci și astăzi.

Despre noi, astăzi, ce se spune? Ce se scrie? Prea puțin, pentru numărul mare de evanghelici din România.

Înaintașii nostri în credință au zguduit nu doar temeliile temnițelor, dar și părți ale societății de atunci. Într-o Europă din ce în ce mai dezbinată, ce se întâmplă în România?

Care este reacția noastră la degradarea societății?

Ne retragem între zidurile lăcașelor de închinare sau ne implicăm în limitarea efectelor răului?

Copiii și nepotii noștri vor avea ceea ce noi le vom lăsa – nici mai mult, nici mai puțin.

În anul Centenarului Marii Uniri, realizată de oameni politici care au înțeles că unirea face puterea, noi, creștinii, suntem chemați nu să facem unirea, ci să o păstrăm. Pe aceea pe care Duhul Sfânt a făcut-o odată pentru totdeauna: Unirea noastră în jurul Domnului Isus Hristos!

Slujitori ai Bisericii, – Virgil Achihai, Ștefan Tigău, Kelemen Șándor, Daniel Mariș, Luc Henrist, Hans Dieter Krauss și Ioan Panican au vestit Cuvântul Domnului și ne-au încurajat să urmăm exemplul înaintașilor noștri în credinţa.

Robert Ionatan Sighiartău, o importantă personalitate publică din România, a rostit un cuvânt inspirat, întâmpinat cu entuziasm de cei prezenți. Ne-a îndemnat să ne rugăm ca Dumnezeu să binecuvânteze România cu pace, înțelepciune, unitate și credinţa.

Au fost înălțate rugăciuni în limba română, ebraică, maghiară, germană și rromanes. Slăvit să fie Domnul!

A fost o seară de neuitat!

Am aflat cu mare bucurie în suflet că Forumul Civic Creștin – președinte Ioan Panican, întenționează să organizeze un alt eveniment important la Ateneul Român, în data de 19 mai 2018, eveniment ocazionat de împlinirea a 70 de ani de la reînființarea statului Israel.

Ne rugăm să fie o seară de cinstire a Domnului Isus prin Cuvânt, rugăciune, poezie, cântare, legătură frățească, care să trezească în cât mai mulți români credinţa în Dumnezeu, dorința de slujire a aproapelui și promovarea valorile creștine, fundament pentru o societate sănătoasă cu prezent, dar mai ales cu viitor.

Mulțumim și Speranței Media, condusă de Gabriel și Genoveva Gorcea, pentru efortul depus în transmisia live, facilitând astfel accesul și celor care nu au putut fi prezenți în sală.

Doamne, binecuvântează România!

Virgil Achihai

Președinte – Uniunea Bisericilor Creștine după Evanghelie din România

Mai jos aveți și fotografii de la eveniment!

Acest articol a fost publicat în Uncategorized. Salvează legătura permanentă.

Un răspuns la REMEMBER Ateneul Român – 6 ianuarie 2018

  1. Dumnezeu sa va binecuvanteze frate Presedinte Virgil

Comentariile sunt închise.