APROAPE DE CEI PERSECUTATI RUGĂCIUNE PENTRU CREȘTINII PERSECUTAȚI

AZERBAIJAN ( 4 -10 februarie 2018)

-Populația este de 9,9 milioane locuitori din care 319 000 sunt creștini, iar creștini evanghelici 0,2%. Populața musulmană cuprinde 85%, iar peste 90 % din populația Azerbaijanului este considerată neevanghelizată

-Religia majoritară este islam.

-Se află pe locul 45 în clasamentul țărilor cu persecuții.

-Problemele mari cu care se confruntă creștinii vin din partea autoritățiilor, dar și a societății și familiei.

– Chiar dacă constituția afirmă că există libertate religioasă, viața este grea pentru creștinii din Azerbaijan. Există o mare neîncredere între credincioși. Bisericile sunt pline de spioni. Nimeni nu este dispus să admită că sunt persecutați. Credincioșii se tem de ce s-ar putea întâmpla cu ei daca ar spune că sunt persecutați.

-Din 2009 toată literatura religioasă care circulă în țară trebuie să fie aprobată de guvern. Cei prinși că produc sau distribuie literatură neaprobată pot primi amendă în valoare de până la un salariu minim pe economie cumulat la 9 ani sau închiși timp de până la cinci ani.

-Aproape la fiecare întălnire există raiduri ale poliției, iar cei prezenți sunt arestați, duși la secțile de poliție,interogați și amendați.

-Bisericile din case sunt considerate ilegale.

-Multi creștini sunt în imposibilitatea de a găsi loc de muncă sau de a-l păstra, și sunt tot timpul urmariți de servicile secrete.

-În cadrul servicilor secrete există un ,,Comitet pentru afaceri religioase” care se ocupă în mod special de a controla activitățiile religioase din țară, iar controalele au crescut tot mai mult în ultimul timp.

– Crestinii sunt considerati trădătorii țării.

– În ciuda acestor restricții , numărul creștinilor este în creștere și mulți își asumă riscul de a fi misionari.

Haideţi să ne unim în rugăciune şi să ne rugăm pentru fraţii noştri care împărtăşesc aceaşi credinţă ca şi a noastră, dar nu şi aceaşi libertate. Dumnezeu ne-a oferit harul ca noi să ne rugam pentru ei şi nu ei pentru noi.

Să ne rugăm pentru creştinii persecutaţi, pentru misionarii care duc Evanghelia în această ţară, pentru oamenii neevanghelizați din Azerbaijan, dar şi pentru persecutori, pentru ca ei să-L întâlnească pe Isus.

(Informații preluate de la Open Doors, Joshua Project și Barnabasfund)

ALEGE SĂ FII

,,RĂSPUNSUL LUI DUMNEZEU PENTRU

BISERICA PERSECUTATĂ DIN GENERAŢIA TA”!

Acest articol a fost publicat în Uncategorized. Salvează legătura permanentă.

3 răspunsuri la APROAPE DE CEI PERSECUTATI RUGĂCIUNE PENTRU CREȘTINII PERSECUTAȚI

  1. Pingback: APROAPE DE CEI PERSECUTATI RUGĂCIUNE PENTRU CREȘTINII PERSECUTAȚI — Ciprian Barsan – Si ce ar folosi unui om sa castige toata lumea, daca si-ar pierde sufletul?

  2. Pingback: APROAPE DE CEI PERSECUTATI RUGĂCIUNE PENTRU CREȘTINII PERSECUTAȚI – CrestinTotal.ro

Comentariile sunt închise.