V O R B E 


Atunci când trecem prin suferințe în trup, dar și în inimă, avem nevoie de vindecare. Iar soluția o găsim la Dumnezeu, care, la fel ca și în trecut, se apropie de noi cu milă și îndurare, gata să ne vindece, după cum versetele de mai jos o spun. Știu că în teorie sună ușor, dar în practică este greu, din cauza multor bariere legate de credință, înțelegerea voii lui Dumnezeu sau alte lucruri care îngreunează acest proces sau moment. 

Oricum ar fi, Dumnezeu nu se schimbă în ceea ce a declarat. Iar declarația lui din Exodul 15:26 este: Eu sunt Domnul, care te vindecă!
Exodul 15:26 Dumnezeu a zis: „Dacă vei asculta cu luare aminte glasul Domnului, Dumnezeului tău, dacă vei face ce este bine înaintea Lui, dacă vei asculta de poruncile Lui şi dacă vei păzi toate legile Lui, nu te voi lovi cu niciuna din bolile cu care am lovit pe egipteni, căci Eu sunt Domnul, care te vindecă.”
Psalmul 103:3b El îţi vindecă toate bolile tale.
Isaia 53:5 Dar El era străpuns pentru păcatele noastre, zdrobit pentru fărădelegile noastre. Pedeapsa, care ne dă pacea, a căzut peste El şi, prin rănile Lui, suntem tămăduiţi.
Matei 8:2-3 Şi un lepros s-a apropiat de El, I s-a închinat şi I-a zis: „Doamne, dacă vrei, poţi să mă curăţeşti.” Isus a întins mâna, S-a atins de el şi a zis: „Da, vreau, fii curăţit!” Îndată a fost curăţită lepra lui.
1 Petru 2:24 El – Isus Hristos – a purtat păcatele noastre în trupul Său pe lemn, pentru ca noi, fiind morţi faţă de păcate, să trăim pentru neprihănire; prin rănile Lui aţi fost vindecaţi.

Marcel Șaitiș

Acest articol a fost publicat în Uncategorized. Salvează legătura permanentă.