Curaj, creștine… curaj!

Participarea la Show-ul de televiziune #ChefiLaCuțite rămâne pentru mine o experiență pe cât de plăcută, pe atât de interesantă.

Am primit multe mesaje în urma acestei apariții, în general mesaje de încurajare, mesaje în care mulți m-au felicitat pentru curajul de a apărea public cu un verset biblic scris pe tricou.

Aș vrea să lămuresc câteva aspecte. Apreciez mult gândurile și cuvintele voastre bune, însă consider (din toată inima scriu acest lucru) că toate felicitările frumoase primite nu mi se cuvin sub nicio formă. Cred cu tărie că toate aceste aprecieri, gânduri bune și felicitări ar trebui să se îndrepte către Dumnezeu. Spun asta pentru că, în ce mă privește, sunt 100% sigur că doar bunătatea și dragostea Lui au făcut ca astăzi să fiu în viață, să fiu sănătos și mai apoi să pot deschide gura, să spun public despre cum El mi-a schimbat viața.

Al doilea aspect pe care vreau sa-l lămuresc este versetul biblic pus pe tricoul pe care l-am purtat. Consider acest gest pe care l-am făcut ceva normal, nicidecum un act de curaj.

Consider că, creștinii au pierdut din vedere un mesaj foarte important al Mântuitorului Iisus Hristos care spune: „Căci de oricine se va rușina de Mine și de cuvintele Mele, se va rușina și Fiul omului de el, când va veni în slava Sa și a Tatălui și a sfinţilor îngeri”.

Nu este un act de curaj faptul că ai disponibilitatea să vorbești public despre Cel care te-a salvat, nu e nici o bravură în asta, este de fapt o datorie, ceva ce creștinii trebuie să facă, indiferent de reacția celor din jur.

În calitate de creștin practicant aștepți atât de mult acel moment al întâlnirii cu Iisus… e momentul de maximă importanță pentru creștini, e crezul nostru și totuși s-ar putea să avem surpriza să nu fim primiți așa cum ne așteptăm, tocmai pentru că ne-a fost rușine cu El sau ne-a fost rușine să vorbim despre El.

Cum rămâne, creștine? Merită să riști ca Iisus să se rușineze cu tine? Sau mai degrabă treci peste răutățile și vorbele batjocoritoare ale unora sau altora și îți deschizi inima și gura spunând tuturor despre Domnul și Mântuitorul tău drag Iisus Hristos?

Pe final, mă rog ca Dumnezeu să binecuvânteze pe oamenii care muncesc în media. Am cunoscut pe acele platouri de filmare oameni deosebiți, oameni faini, oameni calzi.

Cât despre șefi, toți trei sunt oameni de treabă, dar așa cum e normal, am un preferat între ei. Cu o altă ocazie vă voi povesti un pic despre o întâmplare oarecum hazlie cu acest șef.

Până atunci, Dumnezeu să ne binecuvânteze pe toți!

https://georgeignat.com/2021/04/14/curaj-crestine-curaj/

Acest articol a fost publicat în Uncategorized. Salvează legătura permanentă.