Jurnal de recuperare 3

Probabil voi posta foarte rar în următoarea perioadă. Prefer să stau mai departe de social media, dar nu pot încheia această serie fără să amintesc cîteva categorii de oameni cărora le sînt dator cu mulțumirile mele.

Natalia, soția mea, a fost de o dîrzenie, de o credință și credincioșie exemplară. A văzut văduvia cu ochii și totuși s-a încrezut în Dumnezeu cu aceeași insistență și consecvență pe care i-o cunosc din tinerețe. Noah, în cele mai negre momente, cînd nu se știa nimic de mine, s-a retras în citit pe o bancă în curte și a fost curajos chiar și atunci cînd se întrevedeau umbre în viața noastră.
Copiii noștri, Naum și Andreea și Titus și Neriah, ne-au susținut emoțional într-un mod în care mi-a dat ghes să cred totuși că voi trăi pentru ei și pentru nepoțeii noștri.

Biserica Baptistă “Harul” Mierlău în care sîntem membri din 2019, s-a mobilizat într-un mod extraordinar în post și rugăciune. Dumnezeu să îi binecuvînteze. În urmă cu două Duminici au stat doar în rugăciune, fără alte slujbe și programe, pînă cînd a venit vestea că am ieșit cu bine din a doua operație. Le mulțumesc că au fost alături de noi și din punct de vedere spiritual și au împlinit nevoi pe care le-am avut în această perioadă.

Colegul, prietenul și păstorul meu, Pastorul Ilie Sorițău, s-a comportat cu o sensibilitate împletită cu un profesionalism ieșit din comun. Deși știa că nu am nicio șansă la viață, a venit, ne-am rugat, m-a binecuvîntat, ne-am îmbrățișat. Dintre noi numai el știa la acel moment că sînt condamnat, că sînt ”pierdut”, biologic vorbind. Am simțit emoția, dar bine stăpînită. Acele momente au contat enorm pentru noi ca familie. Le mulțumim pentru felul în care au fost alături de noi, împreună cu soția, sora Raelene Brynteson Soritau.

Le mulțumesc tuturor celor care s-au rugat în toată acea perioadă foarte dificilă, de la rudeniile noastre, prieteni, apropiați, foști studenți, colaboratori, colegi, pînă la oameni pe care nu i-am întîlnit niciodată, dar care mi-au spus că s-au rugat pentru noi. Dumnezeu să le răsplătească cum știe El mai bine!
Cei care au urmărit fenomenul mi-au spus că a fost o mobilizare extraordinar de mare atît în țară cît și în diaspora. Am simțit greutatea fiecărei rugăciuni, mai ales în Clipa Morții, pe care am trăit-o pentru prima dată în viață.

Nu doresc în niciun fel să îi uit pe cei care au donat sînge pentru mine. La un moment dat am aflat că la Cluj se formase un grup de peste 10 persoane, la Oradea, la fel! La Timișoara, București et c.
Vă mulțumesc tuturor pentru că ați împlinit gîndul biblic care spune că nu este mai mare dragoste decît să-și dea cineva viața pentru prietenul său și sîngele este viață. Practic mi-a fost înlocuită toată masa sanguină din pricina sîngerării în a doua operație.

Le mulțumesc celor care au înțeles în această perioadă că este mai bine să stea departe și să se roage pentru noi decît să ne viziteze. Fiind cu pieptul desfăcut de două ori și prins în sîrme, ultimul lucru pe care ți-l dorești este o tuse. De fapt de la o tuse compulsivă pe fond de intoxicație cu fum de Varachet (pentru care nu există antidot) mi s-a pornit disecția de aortă.

De două săptămîni trăiesc o nouă viață! Încerc să trăiesc altfel cu realizarea faptului că pe crucea mea ar fi trebuit să scrie 28 ianuarie 1971 – 3 noiembrie 2023. Am primit timp de împrumut! Nu știu cît mi-a mai îngăduit Dumnezeu în suveranitatea Sa, dar nu vreau să risipesc acești ani precum Ezechia! De aceea îmi voi lua următorul timp pentru meditație, rugăciune, lecturi și … recuperare.

Vă mulțumesc pentru înțelegere!

Cîndva în viitor, pînă nu uit tot ce s-a întîmplat, voi relata experiențele extraordinare prin care am trecut în această perioadă de mare test al credinței și încrederii în Dumnezeu.

Nu! N-am avut experiențe extracorporale, deși tehnic am fost mort pentru 35 de minute (inima oprită, plămînii opriți, restul organelor de la gît în jos … tot corpul răcit la 20 de grade, creierul pus pe pompă în timp ce s-a înlocuit cel mai mare vas din corp!).
Dar am trăit experiențe ale credinței și ale mîngîierilor care vin prin Trupul lui Cristos.
Mulți au împlinit cuvîntul care spune: ”pentru ca, prin mîngîierea cu care noi înșine sîntem mîngîiați de Dumnezeu, să putem mîngîia pe cei care se alfă în vreun necaz” 2 Corinteni 1:3-4 și ”purtați-vă poverile unii altora și veți împlini astfel Legea lui Cristos!” Galateni 6:2

Marius Cruceru

Acest articol a fost publicat în Uncategorized. Salvează legătura permanentă.

5 răspunsuri la Jurnal de recuperare 3

  1. Domnul e Mare

  2. Valeria Iancu spune:

    Amin, amin! Laudat sa fie Domnul pentru minunile Sale!

  3. Nelu Luca spune:

    MARE ESTE DOMNUL,DUMNEZEU A MINUNILOR,NIMIC NU-I PREA GREU PENTRU EL,LAUDAT SA-I FIE NUMELE CUM SA ATINS DE FR MARIUS!

Comentariile sunt închise.