Lege „pro-avort” respinsă de Senat. L255/2023

Marți, 30.05.2023, Senatul României a dezbătut propunerea legislativă L255/2023 prin care se urmărește finanțarea întreruperilor de sarcină la cerere din bugetul de stat (din banii contribuabililor).

Pe lângă obiectivul general de susținere financiară a avortului, propunerea legislativă interzice transmiterea de informații cu privire la consecințele medicale ale unui avort, dacă aceste indicații (pe care, în practică, medicii, consilierii spirituali și sociali, ONG-urile pro-life ș.a. le oferă în sprijinirea femeilor însărcinate aflate în situații vulnerabile) ar putea să conducă la descurajarea avortului.

Altfel spus, propunerea legislativă este despre facilitarea uciderii copiilor concepuți, dar încă nenăscuți, ai femeilor din România.

O.C.D.L., alături de alte organizații pro-viață din țară, a solicitat în mod argumentat membrilor din Senatul României să respingă această propunere legislativă, fiind contrară principiilor și valorilor fundamentale, constituționale și morale de care, noi toți, am beneficiat odată cu nașterea noastră.

Interesul statului ar trebui să fie acela de a educa, informa și sprijinii femeile care vor să nască. Ne dorim ca femeile (indiferent de vârstă sau situație socială) să fie informate complet și corect, consiliate, îndrumate și protejate. Într-un cadru sănătos, românii trebuie să crească responsabili și solidari cu cei defavorizați, iar nu angrenați, în mod indirect, în acțiuni de susținere și încurajare a avortului viitorilor copii ai României.

‼ CU MAJORITATE DE VOTURI, PLENUL SENATULUI A VOTAT RESPINGEREA L255/2023 ‼

Următoarea etapă legislativă constă în trimiterea L255/2023 spre dezbatere către comisiile și plenul camerei decizionale – Camera Deputaților. Votul de aprobare ori de respingere venit din partea deputaților va fi decizional.

Astfel că, prin sprijinul celor care susțin activitatea O.C.D.L, vom continua să monitorizăm acest demers legislativ și în fața Camerei Deputaților, iar după caz, să acționăm în consecință.

O.C.D.L

Acest articol a fost publicat în Uncategorized. Salvează legătura permanentă.

Un răspuns la Lege „pro-avort” respinsă de Senat. L255/2023

  1. Domnul sa se indure

Comentariile sunt închise.