𝐏𝐑𝐄𝐆Ă𝐓𝐈𝐑𝐄 𝐙𝐁𝐎𝐑 𝐃𝐄 𝐄𝐕𝐀𝐍𝐆𝐇𝐄𝐋𝐈𝐙𝐀𝐑𝐄 𝐏𝐄𝐒𝐓𝐄 𝐃𝐎𝐔Ă 𝐒Ă𝐏𝐓Ă𝐌Â𝐍𝐈

𝐏𝐑𝐄𝐆Ă𝐓𝐈𝐑𝐄 𝐙𝐁𝐎𝐑 𝐃𝐄 𝐄𝐕𝐀𝐍𝐆𝐇𝐄𝐋𝐈𝐙𝐀𝐑𝐄 𝐏𝐄𝐒𝐓𝐄 𝐃𝐎𝐔Ă 𝐒Ă𝐏𝐓Ă𝐌Â𝐍𝐈 – 𝐌𝐨𝐭𝐢𝐯𝐞 𝐝𝐞 𝐫𝐮𝐠ă𝐜𝐢𝐮𝐧𝐞 – 𝐍𝐞𝐯𝐨𝐢 𝐩𝐞𝐧𝐭𝐫𝐮 𝐞𝐯𝐚𝐧𝐠𝐡𝐞𝐥𝐢𝐳𝐚𝐫𝐞

Peste câteva zile avem un zbor în zona de brousse și junglă, în satele izolate din sud-estul Madagascarului. Deja suntem în acest proiect din anul 2015-2016, așa că avem aproape 8 ani de colaborare cu pastorul Andre Rakotomanana și Helimission pentru evanghelizarea și plantarea de biserici în această regiune.

În planul de evanghelizare sunt 12 sate și comune timp de 4 zile, dar în realitate probabil că vom atinge 10-11 sate – știm asta din experiență. Întotdeauna apare și neprevăzutul care îți dă emoții foarte puternice, cum ar fi ceață peste junglă, ploi intense ce fac vizibilitatea extrem de redusă, munții cei înalți ce taie calea sau chiar oameni în sate care sunt destul de violenți sau instigă uneori mulțimea (cei care au zburat în astfel de evanghelizări știu asta).

Cinci motive de rugăciune:

  1. Deschiderea de către Duhul Sfânt a inimii oamenilor cărora le vom predica Evanghelia – să fie gata să primească Cuvântul Domnului și pe Domnul Isus Hristos în inimile lor. Domnul să însoțească predicarea Cuvântului cu semne și minuni, astfel încât oamenii să fie sensibilizați de prezența lui Dumnezeu;
  2. Încurajarea păstorilor și bisericilor locale în locul în care sunt deja plantate biserici și o reumplere a lor cu Duhul Sfânt, cu autoritate și îndrăzneală în lucrarea pe care o fac;
  3. Ocrotirea noastră ca echipă – vom zbura cu doi piloți, unul fiind Jean-Christophe Gallarato, căpitanul aeronavei și Ernest, care este pilot, dar învață regiunea, cu pastorul Andre și cu echipa noastră: eu, Andry și Michael. Domnul să ne dea putere, sănătate (Andry este bolnav momentan) și bucurie în toată lucrarea;
  4. Protecția lui Dumnezeu peste cei de acasă – deoarece sunt atacuri spirituale puternice, vizând o zonă plină de animism (credința în spirite) și vrăjitorie. Domnul să ne ocrotească soțiile, copiii și pe toți cei care sunt în echipa noastră, ca aceste puteri spirituale să fie distruse de puterea lui Dumnezeu, iar noi și casele noastră să fim ocrotiți sub „sângele lui Hristos” (referință la Exod 12);
  5. Domnul să se îngrijească de toți banii pentru acest proiect, o sumă deloc neglijabilă, care să acopere combustibilul (10% din zbor), cheltuieli cu mâncarea și cazarea echipei, alte cheltuieli legate de evanghelizări și susținerea cu un dar a păstorilor și bisericilor din aceste locuri. Am ajutat lucrarea în acești ani, am făcut chiar cursuri împreună cu păstorii, chemându-i în Manakara. Nu i-am îmbogățit (sunt foarte săraci), dar am încercat să le spunem că prețuim și apreciem tot ceea ce ei fac în acele locuri. Anul trecut, după ciclon, au căzut la pământ 40 de clădiri de biserică în regiunea Manakara și Mananjary, făcute din materiale autohtone: pereți de nuiele împletite, acoperite cu pământ, acoperișuri din stuf sau împletitură de frunze de palmier, pereți din scoarță de copac fixați pe structură din lemn.

Sunt convins că Domnul va pune pe diferite inimi să se implice în această lucrare. În particular vă pot spune cam cât costă un zbor, însă nu scriu aici, pe pagină.

Mai mult, ar fi Biblii, Noi Testamente și broșuri de evanghelizare pe care ar trebui să le procurăm. Nu le primim gratuit – deși ultima dată căpitanul nostru misionar, Jean-Christophe Gallarato – le-a adus gratuit, însă în număr limitat.

Doriți să vă implicați? Vă cheamă Domnul să ne fiți parteneri la acest zbor de evanghelizare?

Găsiți conturile APME mai jos, și puteți preciza: „Fam Șaitiș, Zbor Junglă” / sau „SAITIS, Sate Izolate” sau APME Paypal:

Puteți, de asemenea, să vă implicați direct în conturile Asociației Fifaliana Indray – asociația noastră aici, în Madagascar:

https://joy4madagascar.org/ – unde există două opțiuni: Conturile Asociației și Paypal,

Puteți dona direct, de asemenea, apăsând pe linkul siteului nostru:

unde găsiți, de asemenea, conturi și Paypal.

Se poate dona, de asemenea, prin BTPay, dacă ne contactați, ca să vă dăm datele pentru asta.

Dumnezeu să vă binecuvânteze și să vă răsplătească!!!

Acest articol a fost publicat în Uncategorized. Pune un semn de carte cu legătura permanentă.