Primul festival de muzică religioasă neoprotestantă organizat în Cetatea de Scaun a Sucevei

Concertul „Certitudine în incertitudine”, organizat de Biserica Baptistă „Speranța” Oradea (BBSO) și de Biserica Betania din Dublin, va avea loc în zilele de 2 și 3 iunie a.c., în Cetatea de Scaun a Sucevei, cu începere de la ora 19.00. Directorul Muzeului Național al Bucovinei, dr. Emil Ursu, a declarat că este primul festival de muzică religioasă neoprotestantă care se desfășoară la Cetate și a fost posibil datorită colaborării dintre instituția muzeală și Liceul Teoretic Filadelfia. „Este un concert care se adresează publicului larg, dar cu predilecție comunității neoprotestante, care n-a beneficiat până acum de evenimente mari organizate de muzeu”, a afirmat directorul Ursu.

Conform datelor de la cel mai recent recensământ, cultele creștine neoprotestante însumează aproape 10% din populația județului Suceava. Structura comunității creștine din județ este, potrivit recensământului populației din 2022, următoarea: 76,66% (492.603 de persoane) au declarat că sunt de religie creștin-ortodoxă; 0,82% (5.304 persoane) s-au declarat romano- catolici; 0,54% (3.477 persoane) au spus că sunt creștini ortodocși de rit vechi și 9,96% au declarat că aparțin unor culte creștine neoprotestante: 8,49% (54.583 persoane) au spus că sunt penticostali – Cultul Creștin Penticostal – Biserica lui Dumnezeu Apostolică; 0,47% (3.051 persoane) s-au declarat creștini după Evanghelie; 0,44% (2.837 persoane) sunt adventiști de Ziua a Șaptea; 0,36% (2.323 persoane) s-au declarat baptiști și 0,20% (1.337 persoane) au spus că sunt Martori ai lui Iehova.

monitorulsv

Acest articol a fost publicat în Uncategorized. Pune un semn de carte cu legătura permanentă.

2 răspunsuri la Primul festival de muzică religioasă neoprotestantă organizat în Cetatea de Scaun a Sucevei

  1. Alin Cristea zice:

    E cu totul regretabil ca, la 30 de ani de la caderea comunismului (in genunchi), se mai foloseste pentru cultele evanghelice denumirea neoprotestante, inventata de comunisti.

    Apreciat de 1 persoană

Comentariile sunt închise.