Viziunea pentru slujirea de președinte a fratelui pastor Sorin Bădrăgan

Prezint în fața celor ce citesc blogul „Istorie Baptistă”, dar și a celor interesați de candidatul la slujirea de președinte al Uniunii Bisericilor Creștine Baptiste din România, pe pastorul Sorin Bădrăgan, născut în 1978. Este un om dinamic, bun organizator. În anul 2019 a fost ales președinte al Comunității Baptiste de București și a adus îmbunătățiri în activitatea de slujire: întâlniri cu păstorii, întâlniri de studiu, relaxare, întâlniri a familiilor de păstori pentru părtășie, socializare și cunoaștere, pentru post și rugăciune, a promovat  un spirit de dragoste și unitate între frați. A încurajat bisericile să se viziteze reciproc și alte acțiuni de dinamizare ale unui spirit frățesc practic.

Propunere de viziune pentru slujirea de Președinte al Uniunii Baptiste din România

Pastor Sorin Bădrăgan – scurtă prezentare

Am fost botezat în 1993 în Biserica Creștină Baptistă ‘Maranatha’, Suceava. Sunt căsătorit cu Cristina Monica și Domnul ne-a binecuvântat cu două fiice: Sara și Bianca.

În perioada 1996-2000 am urmat cursurile Institutului Teologic Baptist București, apoi am obținut Masterul în Teologie la Colegiul Baptist Regent’s Park, Universitatea din Oxford. În anul 2010 am terminat programul de doctorat în teologie la Facultatea de Teologie Baptistă, Universitatea din București cu teza Eclezia între  dogmă și praxis. O paradigmă contemporană a doctrinei baptiste despre biserică.

În februarie 2003 am început slujirea pastorală în Biserica Creștină Baptistă ‘Providența’, București, precum și predarea în cadrul Facultății și apoi al Institutului. În urmă cu 30 de ani, Biserica ‘Providența’ a inițiat un proiect major de implicare socială în comunitatea de romi și în zonele cu categorii defavorizate din proximitatea bisericii. În cadrul acestui proiect a fost oferită și echipare pentru mulți slujitori din biserici de romi din întreaga țară.

În perioada 2011-2019 am slujit ca secretar al Comunității Bisericilor Creștine Baptiste București, iar din 2019 până în prezent slujesc ca președinte al acestei Comunități.

Pentru a citi întreg articolul accesează: https://istoriebaptistablogul.blogspot.com/2023/05/viziunea-pentru-slujirea-de-presedinte.html?fbclid=IwAR1jhqLOX1tJ-3BtuSHbxqF4HTDgGb4QRaoWxrHFGBR7TFgk_TJddYwbD4M&m=1

Acest articol a fost publicat în Uncategorized. Pune un semn de carte cu legătura permanentă.