URA A ÎNDOLIAT O ȚARĂ ÎNTREAGĂ! 🇷🇸

1 Ioan 3:15 ”Oricine urăşte pe fratele său, este un ucigaş …”

”Kosta Kecmanović, elevul de 13 ani care a ucis nouă colegi, (șapte fete, doi băieți plus paznicul școlii – alți cinci elevi și profesoara de istorie au fost răniți și se luptă pentru viața lor) și care a îndoliat o țară întreagă, a făcut acest lucru pentru că se simțea exclus de societate și ar fi fost victima bullying-ului”, susține presa sârbă într-o primă ipoteză. La percheziție s-a constat că avea în rucsac cocktail-uri Molotov făcute de el însuși. Băiatul a declarat că ”nu voia să dea foc cuiva, CI SĂ SE PROTEJEZE DE POLIȚIE CA SĂ NU INTERVINĂ ÎN TIMPUL ATACULUI…”

Este înfiorător ceea ce s-a petrecut ieri în capitala sârbă. Familii în care a pătruns, precum un trăznet, suferința și durerea; o societate în care a pătruns fără nicio avertizare, frica și lipsa de siguranță, sunt doar câteva din elementele pe care această tragedie le lasă în urmă!

Provenit dintr-o familie respectabilă – tatăl, un medic radiolog renumit în Serbia – te-ai fi așteptat ca acest adolescent să calce pe urmele părinților în carieră și caracter. Această tragedie confirmă însă că nu întotdeauna exemplul oferit de părinți este urmat de copii. Pot ieși copii buni din părinți care nu le-au oferit nici educația și nici exemplul personal corect însă pot ieși și copii răi deși părinții au fost oameni respectabili (în fond și din Adam și Eva, doi oameni făcuți de însuși Dumnezeu, a ieșit un criminal!)

Se studiază profilul psihologic pentru a putea vedea dacă adolescentul suferă de vreo tulburare neurologică însă indiciile arată clar, după descrierea celor care îl cunosc, că băiatul era în deplinătatea facultăților mintale (asta o dovedește și planul extrem de bine gândit și împlinirea diabolică a lui). Mai rămăsese o ipoteză și anume aceea a consumului de substanțe interzise însă în cursul zilei de azi, raportul analizelor toxicologice a confirmat faptul că în momentul atacului, adolescentul NU CONSUMASE DROGURI!

În acest context al unei minți complet funcționale, fără vreun consum de substanțe care ar fi putut genera un astfel de comportament agresiv, ne întrebăm inevitabil: ce element a putut genera acest masacru?

Personal nu găsesc, cel puțin în acest moment, decât un singur răspuns: UN SUFLET DOMINAT DE URĂ!
Doar așa îmi pot explica cum un adolescent poate acționa într-o astfel de manieră de-a dreptul diabolică!

În goana zilnică după a avea și a deveni, neglijăm tot mai mult sufletele noastre! Nu uităm să ne hrănim constant trupurile deoarece dacă întârziem câteva ore cu masa, stomacul își cere drepturile. Cum ar fi dacă și sufletele noastre și-ar striga … foamea?! Dorința după dragoste, odihnă, echilibru, meditație, după însuși Dumnezeu!?
Nestrigând iar noi neglijându-l zilnic, ajunge să se hrănească cu ceea ce-i oferă această lume: mândrie, orgoliu, egoism, invidie, răutate, respingere … ură!

Cu toții suntem unanim de acord că acest adolescent a comis o atrocitate și este, cu siguranță, un criminal! Însă potrivit Bibliei, criminal nu este doar cel care împușcă pe cineva sau care înfige cuțitul într-un om ci ”Oricine urăşte pe fratele său, este un ucigaş …” În contextul acestei tragedii, putem înțelege mai bine dimensiunea acestei afirmații încercând totodată să depunem toate eforturile, într-o lume a urii, să iubim!

NU URÂȚI NICIODATĂ, oameni buni! Dacă ești într-o stare conflictuală, într-o relație toxică sau disfuncțională, caută să ieși din aceea zonă care te predispune … la ură! Nu-i păcat să stai deoparte, să ieși din acea conjunctură, însă este păcat și poate deveni o cursă pentru sufletul tău să rămâi, și prin frustrări și neîmpliniri acumulate să ajungi … să urăști!

Multe din bolile trupului sunt cauzate de fapt, de afecțiuni ale sufletului! Multe din acțiunile noastre zilnice sunt de fapt expresii ale unui suflet împlinit, hrănit cu iubire și grijă față de sine și semen, sau deficiențe sufletești prin care, iată, se poate ajunge la tragedii precum cea din Belgrad!

”URA ESTE PRODUSUL UNEI VIEȚI NEÎMPLINITE!” – Erich Fromm
Remediu la ură însă este IERTAREA, ACCEPTAREA și IUBIREA!

Christian Dragomir

Acest articol a fost publicat în Uncategorized. Pune un semn de carte cu legătura permanentă.