Dr. Charles Stanley, influentul lider creștin și autor, moare la 90 de ani

Dr. Charles Frazier Stanley, pastorul senior al First Baptist Church Atlanta și fondatorul In Touch Ministries, a murit.

Pastorul Stanley s-a stins din viață în pace marți dimineață, la domiciliul său. Avea 90 de ani.

Timp de mai bine de 50 de ani, pastorul, prezentatorul și autorul Stanley a făcut parte din personalul First Baptist Atlanta. A fost numit pastor principal în 1971, devenind al 16-lea pastor al bisericii istorice fondate în 1848. Sub conducerea lui Stanley, biserica a cunoscut o creștere fără precedent. În 1997, FBA s-a mutat din locația sa din Midtown Atlanta, de pe strada Peachtree, în fosta proprietate Avon din Dunwoody, pentru a găzdui membrii săi diverși care numără peste 15.000 de persoane din toată zona metropolitană.

Născut la 25 septembrie 1932, în mijlocul Marii Depresiuni, în Dry Fork, Virginia, Stanley a fost crescut de o mamă singură, după ce tatăl său a murit când Stanley avea doar nouă luni.

După ce a primit o chemare la slujire la vârsta de 14 ani, Stanley a obținut o diplomă la Universitatea Richmond din Richmond, Virginia, și o diplomă în Divinitate la Seminarul Teologic Southwestern din Fort Worth, Texas.

Ulterior, a obținut distincțiile de master și doctor în teologie la Luther Rice Seminary din Atlanta. A fondat In Touch Ministries în 1977 pentru ca, după cum spunea el, „să transmită adevărul Evangheliei la cât mai mulți oameni posibil”.

Predicile, podcasturile și devoționalele sale au fost văzute sau auzite în peste 115 milioane de case pe săptămână în peste 126 de țări din întreaga lume.

Sursă: TRIBUNA.US

Acest articol a fost publicat în Uncategorized. Pune un semn de carte cu legătura permanentă.