RĂSPÂNDIREA BIBLIEI

În anul 1866, lordul Radstock a vizitat Petersburg-ul unde a vestit Evanghelia. El a ținut expuneri pe teme biblice în câteva hoteluri ale aristocrației. Multe persoane din cercurile înalte ale societății s-au convertit la adevărata și simpla credință mântuitoare în Domnul Isus Cristos. Evanghelia ajunsese chiar și în familia imperială și în anturajul său.

Acești credincioși au pus în practică învățăturile Bibliei. Un exemplu interesant este cel al colonelului Vasili Alexandrovici Paschkof care era un proprietar bogat. După ce L-a primit pe Mântuitorul ca Domn al vieții sale, colonelul a oferit sala de bal a palatului său pentru adunări în care s-a predicat Evanghelia. Chiar el însuși a devenit un vestitor al harului lui Dumnezeu. Paschkof și-a întrebuințat marea sa avere pentru răspândirea Scripturilor, publicarea de pliante evanghelistice și cărți, ajutorarea celor săraci și pentru înaintarea Împărăției lui Dumnezeu. Cuvântul Domnului s-a răspândit cu mare putere în acel teritoriu și mulți și-au deschis inima pentru Evanghelie.

Admirând lucrarea binecuvântată de răspândire a Sfintei Scripturi și rezultatele ei binefăcătoare, să ne rugăm ca Dumnezeu să pregătească și în țara noastră astfel de acțiuni spre folosul veșnic al oamenilor ! „Cuvântul Domnului se răspândea tot mai mult…” (Faptele Apostolilor 6:7)

Curpaș Nicușor Teofil

Acest articol a fost publicat în Uncategorized. Salvează legătura permanentă.