Legea „Barnevernet” în România a fost retrasă de pe ordinea de zi a Parlamentului. Ce urmează?

Victorie de etapă. 

La presiunea publică și a actorilor din viața socio-politică din România, Camera Deputaților a retras marți proiectul de lege PL-x 145/2023 – Legea privind organizarea activității de prevenire a separării copilului de familie – de pe ordinea de zi.

La solicitarea de urgență a Guvernului României, era programat să intre la vot pe 18-19 aprilie, Camera Deputaților fiind forul decizional. Proiectul se reîntoarce la comisii, urmând a fi prezentat Camerei într-o nouă formă pentru a fi votat.

Proiectul de lege a fost retrimis la comisiile de specialitate, unde OCDL și alte organizații îngrijorate de pericolele pe care le reprezintă această lege vor aduce amendamente, pentru a se obține o formă clară și conformă Constituției, în interesul real al copiilor și familiilor din România.

Petiția Oficiului Creștin pentru Drepturi și Libertăți a adunat peste 25.000 de semnături în doar câteva zile. Ea poate fi semnată în continuare pentru a determina Parlamentul să adopte o lege benefică societății românești.

„Pe 16 aprilie s-au împlinit șapte ani de când ați ieșit în stradă pentru noi cu zecile de mii pe tot mapamondul să ne salvați din ghearele statului norvegian”, a declarat recent familia Bodnariu, care a fost victimă a abuzurilor Barnevernet în Norvegia.

„Sunt nori de furtună care ne amenință pe toți. Guvernul României împinge acum, în regim de urgență, un fel de traducere a cadrului norvegian de constituire a unui Barnevernet românesc – Observatorul Copilului. Ai copii, ai probleme financiare, suferi de o boală cronică, ai o persoană cu dizabilități în îngrijire? Ai un nivel scăzut de studii sau poate ai un copil mai răzvrătit?”

„Pentru oricare dintre aceste motive poți deveni „beneficiarul” serviciilor Observatorului, care pentru binele superior al copiilor tăi vor avea puteri depline și vor fi în stare de orice”.

Familia Bodnariu trage un semnal de alarmă în privința noului proiect de lege aflat pe agenda Camerei Deputaților – adoptat în primă fază de Senat – că seamănă izbitor cu legea de funcționare a Barnevernet din Norvegia și că prezintă riscuri serioase de abuz împotriva familiilor și copiilor din România.

SEMNEAZĂ PETIȚIA AICI – https://forms.gle/iVd7FoGZWEvsLtPu9

Sursă: https://tribuna.us/legea-barnevernet-in-romania-a-fost-retrasa-de-pe-ordinea-de-zi-a-parlamentului-ce-urmeaza/

Acest articol a fost publicat în Uncategorized. Pune un semn de carte cu legătura permanentă.