Goodness of God – Cântând lui Dumnezeu muzica filistenilor

Am acceptat recent invitația unui prieten de a participa împreună la închinarea bisericii unde e membru. În ciuda faptului că era vorba despre o biserică cu tendințe conservatoare, în special în ce privește închinarea comună, pe la mijlocul programului s-a cântat cântarea Bunătatea Ta (Goodness of God).

Cunoscând de unde provine piesa, și având convingeri puternice împotriva mișcării care a produs-o (Bethel Church, Redding, California), precum și împotriva practicii de a introduce în cadrul închinării conținut produs de astfel de mișcări atât de străine învățăturilor Scripturii, am tăcut pe tot parcursul cântării. Prietenul meu a observat asta.

Pe la strofa a doua, se întoarce către mine, și văzându-mă cu gura închisă și cu un poker-face opus majorității expresiilor celor din sală, îmi face subtil semn din cap și mă întreabă: „nu știi piesa?”.

„Ba da, o știu”, îi răspund. „Vorbim la final.”

La finalul serviciului, îi explic în detaliu la ce m-am referit, mai precis cine sunt Bethel Church, ce învățături propovăduiesc și ce practici se propagă prin adunările lor. Îi arăt și câteva clipuri video din cadrul serviciilor lor (clipuri pe care le puteți accesa și voi mai jos în articol).

Rezultatul e un șoc destul de vădit pe fața lui, cam ca cel de care am avut eu parte când am aflat pentru prima dată ce stofă au un număr destul de mare dintre cântările cele mai cunoscute și cântate în adunările evanghelice (moderne, dar nu numai).

Și-a exprimat mai apoi harababura de gânduri ce treceau prin mintea lui în momentul respectiv printr-o singură propoziție care a fost o lecție pentru mine:

„N-am știut.”

Marea problemă e că mulți știu. Știu, dar nu îi interesează, sau nu cred că a cânta conținut produs de mișcări în cel mai bun caz dubioase, iar în cel mai rău caz apostate, e o greșeală enormă, un pericol spiritual enorm de mare atât pentru viețile particulare ale indivizilor, cât și pentru biserica locală ca întreg.

Pentru a citi întregul articol accesează: https://alexandrurotariu.wordpress.com/2023/04/13/goodness-of-god-cantand-lui-dumnezeu-muzica-filistenilor/

Acest articol a fost publicat în Uncategorized. Pune un semn de carte cu legătura permanentă.

Un răspuns la Goodness of God – Cântând lui Dumnezeu muzica filistenilor

  1. Felicitari pentru articol!

    Apreciază

Comentariile sunt închise.