La revedere dr. Charles Stanley

25.09.1932-18.04.2023

L-am întâlnit prima dată pe dr. Stanley în anul 2001, atunci când am vizitat prima dată First Baptist Church din Atlanta. M-a primit cu multă căldură și m-a așezat pe primul rând al Bisericii pe care o păstorea, lângă colegul său de atunci Gearl Spicer.

În anul 2003 am început parteneriatul cu Prima Biserică din Atlanta, o comunitate cu peste 16.000 de credincioși, iar rezultatele acestui parteneriat s-au concretizat în construirea unei școli în Lugoj, conferințe pentru păstori, lucrarea în orfelinate.

În luna noiembrie 2004 am avut privilegiul să vorbesc despre România, pentru 15 minute, pe scena acestei biserici. Am planificat, împreună cu Gearl Spicer, să îl aducem pe dr. Charles Stanley în România. Ar fi trebuit să vină la o conferință cu 300 de familii de păstori la Timișoara, dar acest lucru nu s-a mai întâmplat. Am regretat, mai târziu, și eu și el că acest proiect nu s-a concretizat.

L-am reîntâlnit în America de câteva ori, penultima dată în 2018 la înmormântarea lui Billy Graham, iar ultima dată în 2019, la restaurantul lui favorit, unde eram cu Gearl Spicer și Charles Germany.

Dr. Charles Stanley a fost unul din marii lideri baptiști ai lumii. A fost pastor senior al Primei Biserici Baptiste din Atlanta între anii 1971-2020 și președinte al Convenției Baptiste de Sud între anii 1984-1986.

A fondat asociația In Touch Ministries prin intermediul căreia a transmis predici și programe religioase în peste 500 stații radio și peste 300 stații de televiziune. Predicile lui sunt transmise prin RVE și în România, iar unele din cărțile scrise pot fi citite și în limba română.

A fost un orator remarcabil, un lider excepțional, un scriitor inspirat și un fotograf iscusit.

Dumnezeu l-a folosit zeci de ani cu putere pentru lărgirea Împărăției Sale. Acum îl așteaptă cununa pentru lucrarea excepțională făcută!

Ionel L. Țuțac

Acest articol a fost publicat în Uncategorized. Pune un semn de carte cu legătura permanentă.