“NU AM VENIT SĂ ADUC PACE, CI SABIE” a spus Iisus.

Să găsești aceste cuvinte drept instigare la violență e semn că ai citit Biblia precum “Cățeluș cu părul creț” și dovadă de analfabetism al bunului-simț.

Iisus le vorbește aici apostolilor săi despre persecuțiile pe care le vor înfrunta, dar nicidecum nu e chemare la arme. Apostolul Pavel lămurește: “luați sabia duhovnicească, care este cuvântul lui Dumnezeu.”

Despre această sabie vorbește Hristos: “Nu am venit să împac adevărul și minciuna, înțelepciunea și prostia, binele și răul, pe Dumnezeu și pe mamona…ci am adus sabie ca să tai și să le despart, încât să nu se amestece..”

Asta-i sabia lui Iisus, nu-l transformați în Fane Spoitoru. Nu ai cum să scoți aceste vorbe din context și să spui că Biblia asta te învață.

Când Iisus a fost prins în Grădina Ghetsimani, Petru a scos sabia ca să-l apere. Iar Hristos i-a spus: “”Întoarce sabia ta la locul ei, că toți cei ce scot sabia, de sabie vor pieri!”

Cam atât de violent a fost Iisus…

Și cam atât de mult îl urăsc unii astăzi… Cu toată ura lor.

Pace și bine! Și să aveți mereu la voi sabia care să despartă binele de rău, adevărul de minciună și iubitorii de ticăloși.

Cu ❤️,
Mihai Morar

Acest articol a fost publicat în Uncategorized. Pune un semn de carte cu legătura permanentă.