Jurnal de misiune (12)

Platon definea educația ca fiind „arta de a forma bunele deprinderi sau de a dezvolta aptitudinile native pentru virtute ale acelora care dispun de ele.” Aristotel, în lucrarea sa „Politica”, considera că „educația trebuie să fie un obiect al supravegherii publice, iar nu particulare”.

Johann Amos Comenius, în lucrarea sa „Didactica magna”, considera că la naștere, natura înzestrează copilul numai cu „semințele științei, ale moralității și religiozității”, ele devin un bun al fiecărui om numai prin educație.

Indiferent de definire sau definții, EDUCAȚIA este un subiect ce trebuie dezbătut și abordat din punct de vedere biblic.

Educația creștină trebuie să rădpundă tot mai mult și mai des PROVOCĂRILOR unei lumii ce și-a PIERDUT demult direcția, reperele și moralitatea.

Înțelegând cât de important este PROCESUL educației creștine, familia Saitiș, a ales să investească în câteva scolii creștine din zona Madagascar. Azi am vizita Școala La Promesse unde 180 de copii au șansa să PRIMEASCĂ o educație solidă, temeică care are la bază PRINCIPIILE biblice.

Vă invit să ne rugăm:

  • pentru PROFESORII ce sunt implicați în actul educațional
  • pentru PROTECȚIA copiilor de atacturile de tot felul
  • pentru PUTERE de a face față tuturor PRESIUNILOR, mai ales că școala se afla într-o zona cu mulți musulmani.

Dumnezeu să vă răsplătească efortul de a implica în proiectele familiei Șaitiș și de ne susține în rugăciunile dumneavoastră.

Cu dragoste, Ciprian Bârsan și Daniel Hada

Acest articol a fost publicat în Uncategorized. Pune un semn de carte cu legătura permanentă.

Un răspuns la Jurnal de misiune (12)

  1. Multumim pentru sustinerea dumneavoastra

    Apreciază

Comentariile sunt închise.