Liceul din România construit cu bani donați. Investiția se ridică la peste 9 milioane de euro

În municipiul Arad se va construi prima școală publică cu bani privați. Este vorba despre o clădire pentru Liceul Teologic Baptist „Alexa Popovici“, unde învață peste 1.000 de elevi.

În acest moment, cadrele didactice și elevii de la Liceul Teologic Baptist „Alexa Popovici” își desfășoară activitatea educațională în patru locații distincte. 

Proiectul care le va aduce condiții decente se va întinde pe o suprafață de 8.248 metri pătrați și va cuprinde 48 săli de clasă, laboratoare, zonă pentru activități sportive, zonă de recreere și parc, bibliotecă, sală de luat masa, un amfiteatru, birouri administrative, cabinet medical și stomatologic.

Investiția se ridică la peste 9 milioane de euro și este realizată din donații, iar lucrările sunt estimate să dureze 5 ani.

Proiect coordonat de „EduFort”

Proiectul este coordonat de „EduFort” al Fundației pentru Educație de Calitate, al cărei fondator este Comunitatea Bisericilor Creștine Baptiste Arad. Menționăm că la școala respectivă învață elevi și de alte religii. Terenul pentru noua construcție a fost dat de către Primăria Arad în mod gratuit. 

Liceul Teologic Baptist „Alexa Popovici”, inclus în rețeaua învățământului preuniversitar de stat a județului Arad, a fost înființat în 1990, la inițiativa unor oameni entuziaști, părinți și membri ai comunității locale, animați de viziunea unei curajoase investiții pe termen lung pentru copiii lor și pentru generațiile viitoare. 

Convinși că educația trebuie să formeze atât competențe, cât și valori, au dorit să creeze cadrul în care elevii să fie motivați și susținuți să se dezvolte în spiritul excelenței, însușindu-și solide principii morale, adăugând cunoașterii caracter și responsabilitate.

Adevărul.ro

Acest articol a fost publicat în Uncategorized. Pune un semn de carte cu legătura permanentă.