30 de zile de rugăciune pentru lumea musulmană: Ziua a 2-a – Franța

Conform unor estimări aproximativ 15 000 de musulmani își părăsesc religia în fiecare an în Franța. Un număr egal tinde să se convertească la islam, astfel încât cifrele populației nu se schimbă semnificativ, dar foștii musulmani reprezintă o comunitate în creștere.

Părăsirea islamului, chiar și într-o națiune occidentală, înseamnă să te confrunți cu o posibilă respingere din partea familiei și a prietenilor, uneori chiar cu amenințări sau violență. Dar persoanele care părăsesc islamul îi pot face pe alții să se gândească la credința lor și pot exercita o influență în a-i determina să acorde atenție mesajului lui Isus. Ascensiunea secularismului într-un loc precum Franța se răspândește și în alte națiuni, pe măsură ce foștii musulmani influențează oamenii din țările lor de origine – locuri precum Algeria sau Maroc, unde practicarea islamului este considerată de la sine înțeleasă.

Farid a emigrat în Franța din Algeria când era copil. Când a crescut în Franța, majoritatea prietenilor săi proveneau din alte familii musulmane, dar, pe măsură ce Farid a crescut, a fost din ce în ce mai puțin interesat să urmeze tradițiile musulmane și tot mai doritor să iasă cu prieteni care nu erau nici ei religioși. Cu excepția lui Sami. Sami era de asemenea algerian, dar se născuse în Franța. Sami s-a referit la Dumnezeu într-un mod pe care Farid nu-l mai auzise până atunci, așa că Farid l-a întrebat pe Sami despre credința sa. Sami a descris faptul că i s-a dat o carte cu poveștile lui Isa-Al-Masih (Isus) și cum acestea i-au transformat viața. El l-a invitat pe Farid la o adunare a altor adepți ai lui Isa, unde urmau să studieze învățăturile Sale și să se sprijine reciproc în credința lor. Intrigat, Farid a fost de acord să meargă.

Motive de rugăciune:

Rugați-vă pentru credincioșii de origine musulmană din Franța, care pot într-un mod unic să fie o bună mărturie pentru alții din cultura lor, indiferent dacă aceștia sunt sau nu credincioși.
Rugați-vă pentru musulmanii francezi care Îl caută pe Isus să își aducă și familiile și comunitățile împreună cu ei la credință.
Rugați-vă pentru creștinii din Franța să fie martori iubitori și primitori.
„Dacă vreunuia dintre voi îi lipsește înțelepciunea, s-o ceară de la Dumnezeu, care dă tuturor cu mână largă

stiricrestine

Acest articol a fost publicat în Uncategorized. Salvează legătura permanentă.

Un răspuns la 30 de zile de rugăciune pentru lumea musulmană: Ziua a 2-a – Franța

  1. Dumnezeu si se îndure

Comentariile sunt închise.