Cultele religioase cer ca Religia să fie materie opțională la Bacalaureat

Cultele religioase cer ca Religia să poată fi aleasă ca disciplină de examen la Bacalaureat, la fel ca alte materii din trunchiul comun. 13 reprezentanți ai cultelor religioase recunoscute de statul român au trimis o adresă la Ministerul Educației în care fac această solicitare.

Potrivit reprezentanților bisericilor, Religia nu ar trebui discriminată ca disciplină școală, în raport cu celelalte discipline care pot fi alese pentru examenul de Bacalaureat.

„Nediscriminarea Religiei în raport cu alte discipline școlare din trunchiul comun, prin includerea acesteia în lista disciplinelor școlare, la alegere, în cadrul examenului național de Bacalaureat pentru ca elevii care frecventează orele de religie să aibă posibilitatea de a-și valorifica și verifica competențele dobândite la această disciplină, una dintre puținele care se studiază pe tot parcursul învățământului preuniversitar și singura care a fost validată de majoritatea covârșitoare a părinților”, se arată în adresa comună.

Sursa: https://www.digi24.ro/stiri/actualitate/educatie/cultele-religioase-cer-ca-religia-sa-fie-materie-optionala-la-bacalaureat-2283177?fbclid=IwAR2yb9APcoU2BPsIWEVwAvtioGQ-_GOapclKIdrRUQyUpaldzRom3wGGqbE

Acest articol a fost publicat în Uncategorized. Pune un semn de carte cu legătura permanentă.

Un răspuns la Cultele religioase cer ca Religia să fie materie opțională la Bacalaureat

Comentariile sunt închise.