Când Dumnezeu îngăduie criza, nu te grabi să-ți faci valiza

Fiecare trecem cel puțin odată în viață printr-o anume criză. Copiii trec prin crize, adolescenții trec prin crize, părinții trec prin crize, familiile trec prin crize, bătrânii trec prin crize, săracii trec prin crize și nici bogății nu sunt scutiți de crize. Crizele intră în casele noastre când nici nu ne așteptăm și în forme diferite. Fugim de ele și cu toate acestea ele ne găsesc ori unde am fi. 

Împăratul David în psalmul spune: 

Îmi tremură inima în mine şi mă cuprinde spaima morții, mă apucă frica şi groaza şi mă iau fiorii. Eu zic: „O, dacă aș avea aripile porumbelului, aș zbura şi aș găsi undeva odihnă!” Da, aș fugi departe de tot şi m-aș duce să locuiesc în pustiu.

Psalmul 55:4-7

Unii din noi am fost educați că întoarcerea la Dumnezeu o să elimine crizele din viețile noastre și că vom trăi o viață plină de împliniri și niciodată de eșecuri și crize. Alții au convingerile că Dumnezeu nu este atât de preocupat de noi că să ia în socoteală tot firul vieții noastre și crizele prin care trecem. Îmi amintesc că în perioadă copilăriei am ascultat o predică unde păstorul spunea: „Într-o noapte neagră, o furnică neagră stă sub o piatră neagră și Dumnezeu o vede”. 

Când trecem prin anumite crize avem tendința să fugim. Întrebarea este UNDE? Este constatat faptul că majoritatea oamenilor când trec prin criză încearcă să-L caute pe Dumnezeu și unde să-L cauți pe Dumnezeu dacă nu în Biserică. Ciudățenia însă sete că în nenumărate situații când creștini trec prin crize încep să părăsească biserica. După modul nostru de a gândi lucrurile, suntem gata să spunem: „Biserica nu are voie să treacă prin crize”. 

Nu știu nimic despre biserică ta și nici nu aștept să-mi spui. Fiecare biserică are crizele ei. Ea nu este încă perfecta. Când celebru predicator Charles Haddon Spurgeon (1834-1892) a fost întrebat de o doamnă despre Biserica Perfectă el a răspuns: „Doamna, eu încă nu am găsit-o. După știință mea biserica perfectă va fi doar în cer. Dar dacă dumneata ai găsit-o, nu stă prea mult în ea pentru că s-ar putea să o strici.” Da! Trăim vremuri în care creștini părăsesc biserica în situații de criză, pentru lucruri de nimic. Toți am vrea să vedem o biserică perfectă în care să fim primiți că membrii, dar fără să facem nimic. Când ceva nu merge pe placul nostru sau biserică trece prin criză, plecăm în căutarea unei alte biserici. Astfel că biserica tot mai greu câștiga suflete pentru Hristos. 

Un păstor obișnuia să aibă în Biblie un semn de carte pe care scria: „Câștiga lumea pentru Hristos” Biserica însă nu prospera. În următorii cinci ani a schimbat semnul punând unul nou pe care scria: „Câștiga cinci persoane pentru Hristos. Cu toate acestea nimic nu se schimba. Astfel că a pus în Biblie un nou semn cu următorul motto: „Nu pierde prea mulți!” Unii creștini spun că bisericile care trec prin crize nu pot câștiga suflete pentru Hristos. Să fie oare asta o realitate? Biserică din Ierusalim era situată într-o zonă nepotrivită. Atitudinea liderilor din oraș era una de dispreț. Nu aveam o clădire unde să se întâlnească. Erau doar 120. Erau limitați financiar. Liderul lor a fost condamnat la moarte. Casierul tocmai fugise cu banii. Doi dintre conducători nu aveau profunzime în predicarea cuvântului. Se părea normal să fie numiți „fiii tunetului”. Nu aveau cor și nici orchestră sau fanfară. Cu toate acestea crize, această biserică a botezat într-o singură zi 3000 de suflete.

Când Dumnezeu aduce criza în biserică în care ești, nu te grăbi să-ți faci valiza și să pleci în altă parte. S-ar prea putea că odată cu mutarea ta într-o altă biserică, chiar tu să fii cel ce produci criză. Rămâi unde ești și încearcă să schimbi situația. Tu poți fi de folos sau poți fi cel care produce criză. Când Domnul Isus a început Biserica Sa, pastorul Isus a fost executat, prezbiterul Bisericii (Petru) s-a lepădat, casierul (Iuda) s-a sinucis, unul din comitetul bisericii (Toma) a început să nu mai vină la biserică, iar câțiva diaconi (Iacov, Ioan, Natanael) s-au dus la pescuit, Orga nu era încă inventată, femeile nu aveau dreptul să fie implicate în lucrare, iar cel mai tânăr membru al bisericii (Ioan) trebuia să se îngrijească de o femeie bătrână (Maria). Dacă biserica din care tu faci parte trece prin criză, acest lucru poate aduce schimbare. Rămâi la datorie. Criză va trece și vei avea oportunitatea să te bucuri din nou de victorie. Când Dumnezeu aduce criza, nu te grăbi să-ți faci valiza. Fii fidel biserici prin tot ceea ce poți. Nu fii unul dintre cei despre care Apostolul Pavel spune părăsesc biserica pentru așa e obiceiul lor. Azi  într-o biserică, mâine în altă biserică și tot așa până la revenirea Domnului Isus. (Membri peste tot și nici unde).

Text Preluat

Acest articol a fost publicat în Uncategorized. Salvează legătura permanentă.