Tot ce există este creat de Dumnezeu?

Profesorul unei universităţi a dat următoarea întrebare studenţilor:
– Tot ce există este creat de Dumnezeu?
Un student a răspuns cu mult curaj:
– Da, a creat Dumnezeu.
– Dumnezeu a creat totul? – a întrebat profesorul.
– Da, domnule. A răspuns studentul.
Profesorul l-a întrebat din nou:
– Dacă Dumnezeu a creat totul, atunci El a creat şi puterea răului, din moment ce răul exista. Iar faptele noastre ne definesc pe noi înşine, atunci asta ar însemna că Dumnezeu e rău.
Studentul a tăcut auzind un astfel de răspuns. Profesorul se simţea foarte mulţumit. Se simţea mândru, pentru că le-a demonstrat studenţilor încă o dată ca Dumnezeu nu există.
Doar că un alt student a ridicat mâna şi a spus:
– Pot să vă pun o întrebare, domnule profesor?
– Desigur, a răspuns profesorul.
Studentul s-a ridicat şi l-a întrebat:
– Domnule profesor, frigul exista?
– Ce întrebare? Desigur că există. Niciodată nu ţi-a fost frig?
Studenţii râdeau pe seama întrebării data de tânăr. El a continuat.
– De fapt, domnule, frigul nu există. În conformitate cu legile fizicii, ceea ce noi considerăm rece în realitate este absenţa căldurii. Zero absolut (-460 grade Fahreinheit) este lipsă totală de căldură. Toată materia devine inertă şi incapabilă să reacţioneze la această temperatură. Frigul nu există. Am creat acest cuvânt pentru a descrie modul în care ne simţim dacă nu avem căldură.
Studentul şi-a continuat discursul.
– Domnule profesor, întunericul exista?
– Desigur că există.
– Nu aveţi dreptate. Întunericul nu există. În realitate el este absenţa luminii. Putem studia lumina, dar nu şi întunericul. Putem folosi prisma lui Newton pentru a descompune lumina albă într-un spectru de culori şi să studiem lungimea de undă a fiecărei culori. Dar nu putem măsura întunericul. O simplă raza de lumina poate străpunge lumea întunericului şi să-l lumineze. Cum poţi şti cât întuneric se afla într-un anumit spaţiu? Măsuraţi cantitatea de lumina prezentă. Nu-i aşa? “Întunericul” este un termen folosit de oameni pentru a descrie ceea ce se întâmpla atunci când lipseşte lumina.
În cele din urmă studentul a întrebat profesorul:
– Domnule, puterea răului exista?
De această dată cu neâncredere profesorul a răspuns:
– Desigur, aşa cum am mai spus. Noi îl vedem în fiecare zi, prin crimele şi violenţă care au loc în fiecare zi în întreaga lume. Aceste exemple reprezintă manifestarea răului.
Doar ca studentul şi de această dată a avut un răspuns.
– Răul nu exista, domnule. Răul este absenţa lui Dumnezeu. Este la fel că frigul şi întunericul, un cuvânt creat pentru a descrie Absenţa Lui Dumnezeu. Dumnezeu nu a creat răul. Răul este Absenţa Iubirii faţă de Dumnezeu în inima omului. Este ca frigul când apare atunci când nu exista căldura şi ca întunericul care apare atunci când nu există lumină.
Studentul era Albert Einstein.

Sursa: Interner

Acest articol a fost publicat în Uncategorized. Pune un semn de carte cu legătura permanentă.