Fetița care a primit ficatul Anastasiei, copila care a murit în urma accidentului feroviar de la Prelipca, se simte bine și în câteva zile va fi externată

Gestul lui Liviu Grigorean, tatăl Anastasiei, nu a fost în zadar, pentru că intervenția chirurgicală de transplant a fost un succes. Micuța Melisa era de opt ani pe lista de așteptare pentru transplant

Cadrele medicale bucureștene au anunțat că primul transplant hepatic pediatric realizat la Spitalul de Urgență pentru Copii „Grigore Alexandrescu” a avut succes, iar fetița în vârstă de 11 ani se află într-o stare bună, cu o evoluție favorabilă, urmând să fie externată în câteva zile, ceea ce înseamnă că Anastasia, îngerașul din Salcea, va trăi prin Melisa, care zâmbește din nou și are șansa unei vieți normale. Fetița care a beneficiat de transplant avea o afecțiune cronică, ce a dus la alterarea funcției hepatice și se afla de aproximativ opt ani pe lista de transplant. După cum au explicat medicii, din punct de vedere al anesteziei, lucrurile au fost foarte dificile pentru că Melisa era bolnavă de la vârsta de un an, iar toate organele și sistemele erau afectate.

Intervenția de transplant a durat aproximativ opt ore iar gestul extraordinar pe care l-a făcut Liviu Grigorean, tatăl Anastasiei, a fost răsplătit prin succesul acestei intervenții complicate. Tatăl a trebuit să ia o decizie imposibilă pentru orice părinte, însă, pentru că el însuși a primit în trecut un rinichi de la un donator aflat în moarte cerebrală, a hotărât ca moartea fetiței sale să salveze alte vieți, iar medicii au făcut acest lucru posibil.

În câteva zile, Melisa va fi externată din spitalul bucureștean și se va întoarce acasă, la aproximativ 20 de kilometri de Salcea.

În România, sunt zece copii și 450 de adulți pe lista de așteptare pentru un transplant de ficat. (Cristina RUŞTI)

Obiectivdesuceava

Acest articol a fost publicat în Uncategorized. Pune un semn de carte cu legătura permanentă.