Privind cu speranță la mișcarea Duhului de la Asbury University…

Am învățat zilele acestea, din mișcarea de trezire începută în rândul tinerilor studenți de la Asbury, că pentru o trezire spirituală trimisă de Dumneze este nevoie de oameni care să înțeleagă că avem nevoie de prezența lui Dumnezeu mai mult decât de orice altceva. Dar trezirea nu va veni discutând despre asta.

Oare cât de mult dorim o trezire spirituală trimisă de Dumnezeu? Ce preț suntem gata să plătim pentru a o avea? Ce ne dorim mai mult decat o trezire de la Dumnezeu? Când va veni ziua ca trezirea să vină peste noi? Oare ne va da Dumnezeu harul unei treziri spirituale în această generație?

Ar fi minunat să vedem iarăși adunările noastre pline de oameni entuziaști pentru Dumnezeu și Scriptură, oameni plini de Duhul Sfânt și de har, oameni plini de pasiune pentru Cristos și pentru Evanghelia Lui. Ar fi minunat să vedem oameni gata să-L mărturisească pe Cristos și dornici de a căuta mai întâi Împărăția lui Dumnezeu și dreptatea Lui.

Acum mai mult de o sută de ani în urmă, în timpul marii treziri din Țara Galilor, Evan Robert, tânărul de 26 de ani folosit de Dumnezeu în declanșarea acestei treziri, a enumerat patru condiții pentru trezire spirituală:

  1. Orice lucru păcătos trebuie scos din viața noastră.
  2. Orice îngăduință dubioasă trebuie sacrificată de dragul sfințeniei.
  3. Orice acțiune trebuie supusă călăuzirii Duhului Sfânt.
  4. Orice ocazie trebuie folosită pentru a-L mărturisi pe Cristos înaintea oamenilor.

Oare am fi dispuși să împlinim astăzi aceste condiții? Ele sunt valabile și pentru generația actuală, iar dacă vrem să experimentăm o trezire spirituală personală și comunitară trebuie să le luăm în serios. Mișcarea studenților de la Asbury ne-a readus aminte că Dumnezeu lucrează cu putere în fiecare generație.

Oare vom avea capacitatea spirituală să discernem mișcarea Duhului Sfânt în aceste vremuri?

Samy Tuțac

Acest articol a fost publicat în Uncategorized. Salvează legătura permanentă.