Pr. Dr. RETEGAN Ioan Gheorghe: „Crucea Raiului”

Atunci când Dumnezeu l-a creat pe om, l-a pus pe un munte de fericire, i-a așezat pe creștet diadema frumuseții Sale și i-a dat o singură poruncă – să asculte de El.

Ascultarea de Dumnezeu însemna ca omul să se identifice cu Creatorul. Însă omul și-a folosit libertatea pentru a ieși de sub Ochiul lui Dumnezeu, de sub Mâna protectoare a lui Dumnezeu, de sub influența creatoare a lui Dumnezeu, de sub spiritul dătător de viață a lui Dumnezeu și s-a expus celui mai mare pericol. În loc să pășească cu Dumnezeu spre Dumnezeu, omul și-a folosit libertatea fugind de fericirea cu Dumnezeu, preferând plăcerea și durerea.

Astfel și-a luat viața în propriile mâini, risipind-o pe lucruri inutile, apropiindu-se cu ea din ce în ce mai mult de mormânt, de ceea ce trece, de ceea ce se consumă. Aceasta este plăcerea otrăvită de moarte din care gustă copiii lui Adam, până la sfârșitul lumii. Durerea despărțirii omului de Dumnezeu a generat consecințe grave, deoarece primii oameni au primit totul și au dat totul pe nimic.

Ce efecte a avut păcatul neascultării, pedepsit de Dumnezeu prin alungarea omului din Rai?

Citește mai mult accesând Turdanews

Acest articol a fost publicat în Uncategorized. Pune un semn de carte cu legătura permanentă.