𝐓𝐫𝐞𝐩𝐭𝐞𝐥𝐞 𝐯𝐢𝐞ț𝐢𝐢 𝐜𝐫𝐞ș𝐭𝐢𝐧𝐞: 𝐝𝐞 𝐥𝐚 𝐚𝐥𝐭𝐚𝐫 𝐥𝐚 ș𝐭𝐞𝐫𝐠𝐚𝐫


Prietenul nostru bun, pastorul și doctorandul Ciprian Bârsan, împărtășind textele din Sfânta Scriptură dedicate zilei de azi. Sunt 4 texte asupra căruie stăruie el:
Levitic 16:29-18:30
Marcu 7:24-8:10
Psalmul 41
Proverbe 10:15-16
Proiectul Împreună prin Sfânta Scriptură este unul dintre cele mai ample proiecte de citire a Bibliei și explicare generală a ei făcută de pastorii români din Cultul Penticostal din România și Diaspora românească.
Pastorul Ciprian Bârsan ne reamintește că Biblia este o carte complexă, completă, unică, unitară și universală, adresându-se oricărei probleme din viața unui om.

Problema fundamentală a omenirii este PĂCATUL, iar textele din Levitic, mai cu seamnă Levitic 17:11 se adresează ispășirii oamenilor și a poporului lu Dumnezeu. Dumnezeu cheamă poporul să trăiască o viață care să aibă păcatul înlăturat sau acoperit, iar doctrina ispășirii ne învață că sângele face ispășirea pentru viața unui om. În Vechiul Testament, Marele Preot trebuia să sacrifice un miel pentru ca păcatul poporului și corupția păcatului să fie acoperite în fața lui Dumnezeu. Păcătosul era acoperit de sângele vărsat de altul, altul fiind un animal fără vină și fără defecte, a cărei perfecțiune era atașată păcătosului care aducea acestă jertfă. În Noul Testament, cel care a „ridicat păcatul lumii” pentru totdeauna a fost Mielul lui Dumnezeu, Isus Hristos, Fiul lui Dumnezeu, care a murit în locul nostru, oferindu-ne acces la Tronul lui Dumnezeu prin viața lui oferită ca jertfă veșnică. Ascultatea era legată de ispășire. Nu era suficient să oferi jertfa, ci trebuia să asculți de poruncile și legile lui Dumnezeu, ca să beneficiezi de ascultarea rugăciunile tale de către Dumnezeu. Textul din Evanghelia după Marcu 7:24-8:10 are ca punct fundamental INSISTENȚA ÎN RUGĂCIUNE. O femeie de origine siro-feniciană se apropie de Domnul Isus Hristos în mod insistent, cerându-i să îi vindece fiica demonizată. Deși Domnul o respinge la început, insistența ei, dublată de pasiune pentru rezolvarea acestei probleme care îi aducea multă suferință fiicei ei și triplată de credință, îl face pe Isus Hristos să îi asculte rugăciunea și să îi vindece fiica în acele momente. Compasiunea și mila Domnului Isus Hristos sunt vizibile într-o viață care nu se lasă, ci caută la bunătatea Feței Lui. Psalmii 41 și Proverbe 10:15 ne reamintesc de adevăratele investiții pentru viață, care asigură fericirea unui om. Fericirea nu se află în cele mai mari realizări ale vieții, în succes și atingerea de obiective uriașe, ci în a te apropia de oameni și a le sluji. Puțini oameni caută fericirea slujind săracilor sau bolnavilor. Psalmul 41:1-3 este o concluzie a acestui devoțional din Proiectul Împreună: „Ferice de cel ce îngrijește de cel sărac, căci în ziua nenorocirii Domnul îl izbăvește; Domnul îl păzește și îl ține în viață. El este fericit pe pământ și nu îl lași la bunul plac al vrăjmașilor săi. Domnul îl sprijină când este pe patul de suferință.” Mulțumim frumos, pastor Ciprian Barsan pentru toate acest gânduri frumoase și unitar integrate și armonizate, ca un buchet pentru o viață creștină frumoasă, trepte ale sfințeniei, în care urcăm de la jertfa Domnului Isus Hristos (ispășirea) într-o viață de sfințenie, o viață dedicată rugăciunii și căutării insistente a Mântuitorului, o viață a disciplinelor spirituale și ajungând la una dintre cele mai înalte înțelegeri ale vieții: slujirea semenilor, făcuți în asemănare cu chipul Domnului, slujindu-le după modelul Domnului (Ioan 13).

https://youtu.be/jSD0G8ec6jA

Acest articol a fost publicat în Uncategorized. Pune un semn de carte cu legătura permanentă.