Jurnal Misiune Turcia by Sali Sabri

Am fost azi în munți la vreo patru km de Siria. Una dintre locurile în care am fost se numea „muntele lui Moise”. Legenda spune că de aici din locul ăsta i-a arătat Dumnezeu Lui Moise țara promisă. Deși de aici se vede Siria, nu Israelul, dar musulmanii de aici așa cred.

Am fost la oameni izolați la care nu ajunge absolut nimeni: nici cei de la guvern, dar nici marile convoiae pe care le vedeți pe online. Oamenii stau afară, în corturi amenajate de ei. Peste 95 la sută dintre ei și-au pierdut casele. Unii stau în mașini, alții în grădina lor de vară, deși e iarnă grea aici. Piatră să fi fost crăpai de necazul lor. Copiii au fugit la mașinile noastre și pe lângă alimente și celelalte lucruri, le-am dat dulciuri. M-au șocat copiii. Luau doar câte un dulce. Dacă le dădeam doua din greșeală, îmi dadeau dulciurile înapoi.

Femeile ne-au întâmpinat cu ceai și cafea făcută afară de mâinile lor cu multă dragoste. Ne-au dat portocale din livezile lor. Bărbații stăteau și plângeau pe ascuns. Unul dintre bărbați, ne-au spus ceilalți, că și-a pierdut soția și trei copii. Stătea și se uita în gol. Mi-am dorit să-l iau în brațe. M-am apropiat de el și mi-am pus mâna pe umărul lui. Nu i-am zis nimic pentru că nu știam ce să-i spun. Doar l-am privit în ochi și a început să plângă.

Nevoile sunt mari, mari de tot. Noi suntem limitați. Împreună cu voi, putem alina durerile lor, putem împlini niște nevoi măcar pentru câteva zile. Nu ezitați să ajutați! Suntem printre puținii care lucrăm direct cu păstorii turci, chiar cu preoții ortodocși turci. Tot ce trimiteți va rămâne bisericilor de aici care se implică într-un mod exemplar. Noi venim și plecăm, ei rămân aici. Deși și ei, liderii cu care lucrăm, au pierderi mari (membrii din familii decedați, case pierdute, etc.) toată ziua și-o dedică pentru ajutorarea altora. Se merită să-i ajutăm!

Puteți ajuta donând în contul bisericii noastre;

Datele bancare ale bisericii noastre:

Cont: RO45RNCB0118014674940001

SWIFT CODE: RNCB RO BU

Titular; Biserica Creștină Baptistă Sfânta Treime Medgidia

Cont deschis la banca BCR

Sau online la rmsonline.org

Vă mulțumim! Dumnezeu să vă binecuvinteze!

P.s.
Poze nu mai pun aici, ci voi trimite doar celor care vor sa vadă, prietenilor noștri și oamenilor care sprijină!

Sali Sabri

Acest articol a fost publicat în Uncategorized. Pune un semn de carte cu legătura permanentă.