Trezirea din ASBURY.

Universitatea Asbury este numită după liderul metodist Francis Asbury (1745-1816), care avea doar 26 de ani când a venit să evanghelizeze coloniile americane. A devenit liderul celei de-a 2-a Mari Treziri. Se estimează că a călătorit 270.000 de mile călare predicând și plantând biserici metodiste. Dar călăria pe circuit nu era fascinantă; înainte de 1847 mai mult de jumătate din călăreții metodiști au murit înainte de vârsta de 30 de ani din cauza atacurilor animalelor, expunerii la vreme rea și greutăților călătoriei. Sacrificiul lor a fost o sămânță care a murit în pământ și a produs o recoltă spirituală masivă.

Viața lui Francis Asbury a fost marcată de fervoare spirituală albă fierbinte. După ce a fost trimis pe țărmurile noastre de John Wesley, Asbury a scris: „Trebuie să ajungem în fiecare secțiune a Americii, în special la frontierele brute. Nu trebuie să ne fie frică de oameni, diavoli, animale sălbatice sau boli. Motto-ul nostru trebuie să fie întotdeauna ÎNAINTE! Ca un Iosua modern, Asbury poseda pământul, în ciuda afecțiunilor sale frecvente. Nu s-a căsătorit niciodată, poate pentru că știa că stilul său de viață de sacrificiu va fi dificil pentru o soție. A fost atât de iubit de frații săi creștini încât peste 20.000 de oameni i-au urmat sicriul când a fost îngropat în Virginia după moartea sa la 70 de ani.

Universitatea Asbury este numită după acest gigant al credinței. Cred că se potrivește ca renașterea care a izbucnit săptămâna trecută în campus să ne amintească și de Francis Asbury. Nu ascult critici religioși care sunt sceptici în legătură cu muzica cântată la renaștere, sau îngrijorați de „emoționalism”, sau ce traducere a Bibliei se folosește, sau ce confesiuni sunt reprezentate în public. Doamne te rog iartă-ne pentru fariseismul rece și fără inimă care stinge Duhul Sfânt. Francis Asbury ar fi fost încântat să vadă tineri pocăindu-se și venerându-l pe Iisus. Fie ca acest foc sfânt să se răspândească în lume, și fie ca o armată de tineri Francis Asbury să fie trimisă să revendice națiunile pentru Isus. ( traducerea google translate)

Sursa: https://m.facebook.com/story.php?story_fbid=pfbid0sG8zvme3s5Xn5waqXTeBuJ83AbuEEGmu17izbDS1cm1dmNLYcSoLAZab9nCP15Arl&id=602201656

Acest articol a fost publicat în Uncategorized. Salvează legătura permanentă.